ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Λημνος – Στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (και αλλού) : 1 φωτογραφία 1000 ψέματα !

Η πρωτοσέλιδη αναφορά της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ  με τη συγκεκριμένη φωτογραφία,   με φυτοπλαγκτόν σε κάποια  (από τις 100δες)  παράλια  της Λήμνου δημιούργησε εντυπώσεις και έγινε η αρχή για μια εκτεταμένη δημοσιότητα σε πολλά ΜΜΕ. Μια Φωτογραφία,  χίλια ψέματα  στην περίπτωση αυτή !

Σε μια ολόκληρη εσωτερική σελίδα, απο αυτές τις τεράστιες της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ  εχει ένα δημοσίευμα με  τίτλο :  “Ασφυξια”  σε αλιεία και τουρισμό απο τη βλέννα.

Το άρθρο αναφέρεται στην περίπτωση της θάλασσας του Μαρμαρά, χαρακτηρίζει τη ρύπανση,  εκεί,  ως βιομηχανική, προερχόμενη απο τη κλιματική αλλαγή, δεν έχει καμιά αναφορά και σχέση με τη Λήμνο, παρόλα αυτά όπως μπήκε το Άρθρο εμμέσως συσχετίζεται με τη Λήμνο και αυτό είναι απαράδεκτο…

Ενα άλλο θεμα στη σελιδα αυτή είναι μια ιστορική αναδρομή σε φαινόμενα “φυτοπλαγκτόν”  απο την εποχή του 1729 (!),  σε διάφορες θαλάσσιες περιοχές όπως της Αδριατικής.  Και αυτό το δημοσίευμα μεγεθύνει,  ως ιστορικό,   αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Λήμνο. Άσχετο θέμα και παρελκυστικό…

Τελος  έρχεται στη Λήμνο με ένα άρθρο του Γιώργου  Λιάλιου,  από το οποίο βγαίνουν πολυ διαφορετικά συμπεράσματα  εντελώς αντίθετα απο το θόρυβο που σηκώθηκε.

Οι επιστήμονες,  γράφει,  δεν μπορούν να καταλήξουν αν η βλέννα μεταφέρθηκε από τη Θάλασσα του Μαρμαρά ή σχηματίστηκε στην εδώ περιοχή , ενώ  σε  τίτλους και άλλες αναφορές γίνεται λόγος για μεταφορά της βλέννας απο το Μαρμαρά, η οποία  χαρακτηρίζεται ως “βιομηχανική”… και έχει τη σημασία τους αυτό.

Το Φυτοπλαγκτόν   που παρατηρήθηκε στις θάλασσες της Λήμνου, γράφει, ότι  υπάρχει  γενικώς στις Ελληνικές Θάλασσες  και “σε κάθε περίπτωση δεν είναι… τέρας. Το φυτοπλαγκτόν υπάρχει σε όλες τις θάλασσες και είναι η βάση της τροφικής αλυσίδας  και πολύ σημαντικό για τη θαλάσσια ζωή”

Στην αρχή του ορθού αναφέρεται το έξης επίσης  σημαντικό   που αποδημεί ολη αυτή την διογκωμένη  ιστορία: “Σε κάθε περίπτωση εκτιμούν (οι επιστήμονες) ότι είναι θέμα ήμερων να διαλυθεί”

Εμ τότε γιατι όλη αυτή η ανήσυχη φασαρία;

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button