Ανακοινώσεις

Λημνος : Σύσκεψη Σωματείων για τις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συγκοινωνίες. Πότε; που;

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΗΜΝΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΗΜΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

 

Προς

Σωματεία και συλλόγους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα της Λήμνου

Σωματεία και συλλόγους των επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων της Λήμνου

Τον Έπαρχο Λήμνου

Τον Δήμαρχο Λήμνου

Τους εργαζόμενους και κατοίκους του νησιού

Τα ΜΜΕ

 

Θέμα : Πρόσκληση σε σύσκεψη για τα προβλήματα με τις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συγκοινωνίες του νησιού μας

 

Σας καλούμε σε σύσκεψη που διοργανώνουμε την Κυριακή 22 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ. στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας (φωτογραφία) , με θέμα το πλαίσιο διεκδικήσεων και τις δράσεις που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε για το φλέγον θέμα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών στο νησί μας.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα βιώνουμε για άλλη μια φορά τις επιπτώσεις των υποβαθμισμένων ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών τόσο με την ταλαιπωρία επιβατών και επισκεπτών του νησιού μας εν μέσω τουριστικής περιόδου, όσο και με τα προβλήματα στην προμήθεια εμπορευμάτων στο νησί.

Η κατάσταση αυτή μας προετοιμάζει και για την όξυνση των προβλημάτων με τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που θα αντιμετωπίσουμε οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού όλους τους επόμενους μήνες του χρόνου, εκτός της τουριστικής περιόδου. Η σύνδεση του νησιού μας με την ηπειρωτική Ελλάδα και τα άλλα νησιά γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, λαμβάνοντας υπόψη και τα πανάκριβα αεροπορικά εισιτήρια, αλλά και με τις ελλιπείς αεροπορικές συνδέσεις του νησιού που τον χειμώνα δεν είναι καθημερινές.

Όσες και όσοι κατοικούμε αυτό το νησί τουλάχιστον τις τελευταίες δεκαετίες, ζούμε επανειλημμένα αυτά τα προβλήματα που οφείλονται στην πολιτική υποταγής και συνδιαλλαγής όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων και της σημερινής, στα «θέλω» των εφοπλιστικών και αεροπορικών εταιρειών.

Επίσης, έχουμε την εμπειρία ότι όποια προβλήματα λύθηκαν έστω και προσωρινά, αυτό έγινε κάτω από την πίεση μαζικών αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

  Τα σωματεία στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα της Λήμνου, έχουμε διαμορφώσει τα τελευταία χρόνια ένα πλαίσιο αιτημάτων που θέτουμε ως βάση για τη σύσκεψη της Κυριακής 22-8-2021 στην οποία σας καλούμε και που είναι:

  • Σύγχρονα και ασφαλή πλοία, μεγάλης χωρητικότητας σε επιβάτες, αυτοκίνητα, εμπορεύματα.
  • Καθημερινή ακτοπλοϊκή και αεροπορική σύνδεση του νησιού με την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, καθώς και με τα άλλα νησιά, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
  • Φτηνά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια.
  • Ναυτεργάτες με σύγχρονα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, σύμφωνα και με τα δίκαια αιτήματα των σωματείων τους.

 

Μύρινα 18-8-2021

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button