ΕπιλεγμέναΛήμνος

“Λιβάδια Ποσειδωνίας στη Λήμνο”, ο μεγαλύτερος πvεύμονας του Αιγαίου

Ενημερωτική εκδήλωση από την περιβαλλοντική οργάνωση iSea την Κυριακή 07 Αυγούστου

Αξιότιμοι κύριοι/κυρίες,
Η περιβαλλοντική οργάνωση iSea σας προσκαλεί στην ενημερωτική εκδήλωση με Θέμα «Λιβάδια Ποσειδωνίας στη Λήμνο, ο μεγαλύτερος πνεύμονας του Αιγαίου», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 07 Αυγούστου 2022 και ώρα 17:00-19:00. στη δημοτική αίθουσα Γκιαλιούρη, υπό την αιγίδα του Δήμου Λήμνου, στο πλαίσιο του προγράμματος REPOSIDONIA.

Μία από τις περιοχές ενδιαφέροντος του προγράμματος  REPOSINONIA  αποτελεί η περιοχή Natura2000 ανατολικό της Πλάκας Λήμνου με όνομα: Χορταρόλιμνη- Λίμνη Αλυκή και θαλάσσια περιοχή. Στόχος της εκδήλωσης αποτελεί η ενημέρωση των συμμετεχόντων για την οικολογική αξία της Ποσειδωνίας συνολικά και για τις απειλές που δέχεται, καθώς και η συζήτηση για πιθανούς τρόπους αποτελεσματικότερης διαχείρισης της στην περιοχή.
Το πρόγραμμα  REPOSINONIA υλοποιείται σε τέσσερις ενότητες δράσεων:
(ι) την αύξηση των επιστημονικών γνώσεων σχετικά με την κατανομή των λιβαδιών Ποσειδωνίας (Ρ. oceanica) στις ελληνικές Θάλασσες,
(ii) την καταγραφή της τοπικής βιοποικιλότητας και την εκτίμηση της υγείας των λιβαδιών στις περιοχές ενδιαφέροντος,
(ίίί) την εκτίμηση του αποθέματος μπλε άνθρακα στα κατά τύπους λιβάδια και, τέλος,

(ίν) την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ενδιαφερόμενων για τις οικοσυστημικές υπηρεσίες των λιβαδιών ποσειδωνίας με στόχο για την προώθηση της λήψης αποτελεσματικότερων μέτρων διαχείρισης της.

Με δεδομένη τη δραστηριότητά σας στη Θάλασσα και τη συνεχή σας αλληλεπίδραση με αυτή, θεωρούμε την παρουσία σας στην εκδήλωση εξαιρετικά σημαντική.

θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε από κοντά και παραμένουμε στη διάθεσή σας. Με εκτίμηση, Ρωξάνη Ναασάν Άγα – Σπυριδοπούλου
Υπεύθυνη πυλώνα Ευάλωτων Ειδών

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button