ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Λογοκρισία και δίωξη στη Λημνο

Το περιστατικό της απαγόρευσης μιας  προγραμματισμένης παράστασης στο  Ρωμανού και στη συνέχεια όταν πήγε να μεταφερθεί σε  άλλο ιδιωτικό χώρο είναι μια απαράδεκτη  άνωθεν  παρέμβαση και καραμπινάτη λογοκρισία. Μια αναχρονιστική  διαδικασία,  η οποία πήρε  τη Μορφή της Δίωξης !  Όλα αυτά έγιναν το απόγευμα – βράδυ της Τετάρτης 29/7/20

Μια πρώτη διαδικτυακή αντίδραση είναι η παρακάτω ανάρτηση του Γιώργου Τσιμουρή,  Πανεπιστημιακού Καθηγητή και, βεβαίως,  Λημνιού από την Ατσική.

Πέραν αυτού και με βάση τρέχουσες πληροφορίες και  άλλα στοιχεία  επικοινωνίας,  υπάρχει αγανάκτηση για αυτή τη δίωξη κυρίως σε χώρους νεολαίας και γενικά αναμένεται αντίδραση και θεσμικών φορέων.

Στη Φωτογραφία  η αφίσα της παράστασης η οποία έχει ανεβεί στη Θήβα, Θεσσαλονίκη (2 μέρες) , Καβάλα  και συνεχίζει στη Χαλκιδική (Σκουριές),  Κέρκυρα (2 μέρες),  Λευκάδα

Παντού εκτός από Λημνο !  Ποιος έχει την ευθύνη γι αυτό ;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΜΟΥΡΗΣ:

Μου κάτεβασε το φ/β την ανάρτηση και την ξαναανέβασα. Αν εξαφανιστεί πάλι θα ξέρετε γιατι …

Απαγορεύτηκε μαθαίνω η θεατρική παράσταση ‘Μετανοείτε’ απ’ την θεατρική ομάδα ‘Τσιριτσάντζουλες’ μετά από παρέμβαση του Μητροπολίτη Λήμνου και των ‘συν αυτώ’ και την εμπλοκή και την συνηγορία των τοπικών αρχών. Είναι μια μοναδική πρωτιά λογοκρισίας για την Λήμνο καθώς η θεατρική ομάδα οργώνει την Ελλάδα και δεν έγινε πουθενά αλλού αυτό.
Αν ο Μητροπολίτης και οι παπάδες δεν ήθελαν να δουν την παράσταση ας μην πήγαιναν. Δεν έχουν όμως καμιά πολιτειακή αρμοδιότητα για να αποφασίζουν τι μπορεί να βλέπει το κοινό της Λήμνου και τι όχι. Και είναι ντροπή για τις τοπικές αρχές να ενδίδουν σ’ αυτές τις πιέσεις. Είναι μια πράξη απίστευτης λογοκρισίας απ’ αυτές που μόνο η Χούντα έκανε και πρόσφατα και η Χρυσή Αυγή.
Η παράσταση ήταν προγραμματισμένη να γίνει στο Ρωμανού και μετά την απαγόρευσή της μεταφέρθηκε στο Κτήμα Χατζηγεωργίου. Μετά από πιέσεις ακυρώθηκε και εκεί. Τι φοβήθηκαν αλήθεια από μια σατυρική θεατρική παράσταση;

Να μην ακούσω ξανά από αυτούς τους κύκλους ότι ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός αφορά κάποιους ‘άλλους’ μόνο!

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button