Μαγειρίτσα με μανιτάρια
Μαγειρίτσα με μανιτάρια
Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης
Εντάξει, η μαγειρίτσα γίνεται με αρνίσια εντόσθια, όπως και το κοκορέτσι και η γαρδούμπα. Εξάλλου αποτελεί κι ένα έθιμο συνδεδεμένο με το Πάσχα, και πιο συγκεκριμένα με το νυχτερινό τραπέζι αμέσως μετά το μεσονύκτιο «Χριστός Ανέστη».
Υπάρχει, πάντως, και η εκδοχή της με μανιτάρια, αντί για εντόσθια, για όσους είναι vegetarian ή απλά δεν τρώνε εντόσθια. Στη γεύση και στην όψη δεν διαφέρει σχεδόν καθόλου από την original κι έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί κανείς να τη φτιάξει εύκολα όλο το χρόνο.
ΥΛΙΚΑ
μανιτάρια
1 φλιτζάνι λάδι
2 μαρούλια ψιλοκομμένα
10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ρύζι
3 αυγά και 2 λεμόνια για το αυγολέμονο
Άνηθος
λίγο μαύρο πιπέρι,
1 κουταλιά αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε και σοτάρουμε στην κατσαρόλα τα μανιτάρια.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να σιγοβράσουν 30 λεπτά περίπου.
Όταν γίνει η σούπα, προσθέτουμε αβγολέμονο.
Συνοδεύεται από φέτα καλαθάκι Λήμνου.
Για επιδόρπιο τραγανό μαστιχάτο χαλβά βανίλιας Αχιλλαδέλη που λιώνει στο στόμα.