ΑνακοινώσειςΕπιλεγμένα

Μαρινάκης προς Μητσοτάκη: Αυτά ειναι τα αιτήματα του Δήμου

Μύρινα, 11 Ιανουαρίου 2022

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο Δημαρχείο, την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου, συζήτησε μαζί του μία σειρά θεμάτων, τα οποία προτάσσονται ως ιδιαίτερα σημαντικά για το νησί της Λήμνου και του παρέδωσε σχετικό υπόμνημα.

Στο υπόμνημα, ο  Δήμαρχος έθεσε ως  κορυφαίο το ζήτημα της ακτοπλοϊκής και αεροπορικής σύνδεσης της Λήμνου τόσο με την ηπειρωτική όσο και με την υπόλοιπη Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι οι συνδέσεις του νησιού θα πρέπει να είναι τέτοιες που να εξασφαλίζουν, φθηνή, τακτική και αξιόπιστη συγκοινωνία με αναβαθμισμένα μέσα για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση κατοίκων και επισκεπτών. Παράλληλα, κρίνεται αναγκαία η δρομολόγηση ταχύπλοου σκάφους που θα εκτελεί δύο δρομολόγια εβδομαδιαίως στη γραμμή Θεσσαλονίκη- Λήμνος – Καβάλα με επιστροφή, ενώ επισημάνθηκε η έλλειψη επαρκών συνδέσεων με το λιμένα της Μυτιλήνης, πρωτεύουσα του νομού στον οποίο η Λήμνος υπάγεται διοικητικά.

Επιπρόσθετα, τονίζεται η αναγκαιότητα καθολικής εφαρμογής του μεταφορικού ισοδύναμου και στα καύσιμα χωρίς εισοδηματικά ή άλλα κριτήρια, η επαναφορά των μειωμένων συντελεστών του Φ.Π.Α. καθώς και φορολογικές ελαφρύνσεις σε κατοίκους και επαγγελματίες της Λήμνου.

Ο Δήμαρχος υπογράμμισε επίσης την επιτακτική ανάγκη βελτίωσης των παροχών υγείας, με μείζον θέμα τη στελέχωση και τον εξοπλισμό του Νοσοκομείου της Λήμνου, με κίνητρα σε νέους επιστήμονες που επιθυμούν να ζήσουν και να εργαστούν στο νησί.

Άλλα θέματα τα οποία επισημαίνονται στο υπόμνημα είναι η ανάγκη επαναλειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Λήμνου, και στελέχωσης του, ήδη υποστελεχωμένου, Δήμου Λήμνου καθώς και θέματα χρηματοδοτήσεων των Ο.Τ.Α α’ βαθμού.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για σημαντικά έργα υποδομών, όπως είναι το φράγμα του Ραγκαβά, ο αναδασμός της Ατσικής, η κατασκευή χερσαίων εγκαταστάσεων στο λιμένα Μύρινας καθώς και έργα που ανήκουν στον ευρύτερο σχεδιασμό του Δήμου μας και βρίσκονται σε εξέλιξη. Τέλος, εκτενής αναφορά έγινε σε θέματα που αφορούν στο κτιριακό ζήτημα του πανεπιστημιακού τμήματος που λειτουργεί στη Λήμνο καθώς και ενημέρωση για τις προτάσεις που έχουν ήδη υποβληθεί από το Δήμο στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» συνολικού προϋπολογισμού 12 εκατ. ευρώ.

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button