Λήμνος

ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΩΣ ΕΚΕΙ…

ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΩΣ ΕΚΕΙ...

Στο Τόπο  Εκτέλεσης Ελλήνων,  Λημνιων και από διάφορες άλλες κοντινές περιοχές ( Μυτιλήνη , Χαλκιδική κλπ)  κατά τη Γερμανική Κατοχή, εκεί που  τόσο άδικα και τόσο πρόστυχα η φασιστική λαίλαπα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εκτέλεσε, κατά διαστήματα,  40  άτομα,  τελέστηκε σήμερα,  Μέρα της Εθνικής αντίστασης  Τρισάγιο και κατατέθηκαν στεφάνια από τις Αρχές…

Ήταν ο Δήμαρχος ο κ. Μαρινάκης, ο Κ. Αδαμίδης εκ μέρους της Περιφέρειας, οι Στρατιωτικές Αρχές, ο αντιδήμαρχος Ν. Μοσχάκης (κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους των αντιστασιακών) , ο Ν. Μαρινάκης, κάποιοι  ακόμη εκπρόσωποι Φορέων και λίγος  κόσμος, κυρίως Αντρωνιάτες.

Στην τελετή ένα στρατιωτικό άγημα και η  μπάντα το Στρατού έδωσαν με την παρουσία τους την επισημότητα και την λαμπρότατα μιας  Δημόσιας Τελετής.

Οι στρατιώτες του αγήματος παρουσίασαν όπλα και  τραγούδησαν,  μαζί  με αρκετούς από τους παρευρισκόμενους,  τον Εθνικό μας Ύμνο!

Νωρίτερα,  στις 1030 έγινε δοξολογία στο Αγιο Παντελεήμονα.

Αλλά επειδή η Εθνική Αντίσταση δεν είναι απρόσωπη και έχει  τα  δικά μηνύματα και τους δικούς της Ήρωες, δεν θα ήταν άσχημο σε  μια τέτοια τελετή να ακουστεί,   από κάποια χορωδία ίσως…,  το:

Επέσατε θύματα  Αδέλφια εσείς,

 σε άνιση πάλη  και αγώνα…  

ζωή λευτεριά και τιμη του Λαού,

 γυρεύοντας,  βρήκατε μνήμα

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button