Λήμνος

Με ιδιαίτερη έμφαση στην επαναλειτουργία των Σχολείων

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 30-04-2020 ,η Ελεονώρα Γεώργα ,επικεφαλής της παράταξης «ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ» ,αφού έκανε έναν σύντομο απολογισμό για το διάστημα της καραντίνας που μεσολάβησε, ευχαρίστησε τους προέδρους και τα τοπικά συμβούλια των Κοινοτήτων για την επιπλέον προσπάθεια που καταβάλλουν για να συντρέξουν τους συγχωριανούς τους. Προσέτι ευχαρίστησε τους υπαλλήλους του Δήμου και δη τους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές και την καθαριότητα για το έργο τους υπό αυτές τις συνθήκες. Υπογράμμισε τη σημασία των δωρεών προς το Νοσοκομείο σημειώνοντας ότι είναι η ώρα της Πολιτείας να ενισχύσει το Νοσοκομείο με το ανθρώπινο δυναμικό που τόσο χρειαζόμαστε.

Σε σχέση με το άνοιγμα των σχολείων :

Έκανε αναφορά στη χρήση ειδών ατομικής υγιεινής στα σχολεία και έθεσε ερωτήματα σχετικά με την επάρκειά τους.  Η ασφαλής μετακίνηση των μαθητών με τα λεωφορεία πρέπει να διασφαλιστεί δεδομένου ότι μεταφέρουν και άλλους επιβάτες ,κυρίως μεγάλης ηλικίας.

Με αφορμή τις ρυθμίσεις για τις αποστάσεις των μαθητών μέσα στις τάξεις ,ρωτήθηκε το εξής: Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η μελέτη του Γυμνασίου της Μύρινας; Έχουν να μας μεταφέρουν κάποια νέα τα μέλη της επιτροπής παρακολούθησης της σύμβασης διαδημοτικής συνεργασίας; Το θέμα της χωρητικότητας τώρα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ! Αν είχαμε το έργο έτοιμο ,το πρόβλημα θα ήταν σαφώς μικρότερο!

Σε σχέση με την αποκατάσταση των ζημιών στο Ρωμέικο Γυαλό:

Υπέβαλε ερωτήματα σε σχέση με την πρόοδο του έργου και επέστησε την προσοχή στο σημείο από το κατάστημα COSMOS μέχρι τη θέση έμπροσθεν της παιδικής χαράς, περιοχή για την  οποία η μελέτη προτείνει «να τοποθετηθεί σταθερή περίφραξη  ,ώστε να μην είναι προσβάσιμη σε πεζούς». Η επικινδυνότητα του σημείου δεν είχε αναδειχθεί ,το πολυσύχναστο σε περιπατητές σημείο δεν είχε περιφραχθεί έστω πρόχειρα ούτε τοποθετήθηκε σήμανση για ΠΡΟΣΟΧΗ.

Σε σχέση με τις εργασίες της ΑΜΚΕ ΛΗΜΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ:

Ζήτησε ενημέρωση για τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης με θέμα τον τουρισμό που έγινε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας. Ποιες προτάσεις υποβλήθηκαν από την ΑΜΚΕ ;Υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις και σχέδιο; Ζητήθηκε να γίνει ενημέρωση θεσμικά προς το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο τουρισμός είναι από τους βασικούς  πυλώνες της τοπικής μας οικονομίας και δεν πρέπει να ενεργούμε χωρίς προγραμματισμό και αυθόρμητα.

Σε σχέση με την αποζημίωση των πληγέντων από τη θεομηνία του ΓΗΡΥΟΝΗ:

Ρώτησε σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων μετά την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης της Δημοτικής Ενότητας Νέας Κούταλης και ενός τμήματος της Ατσικής ενόψει και της λήξης της ισχύος της κήρυξης.

 

Λήμνος,04-05-2020

Ελεονώρα Γεώργα

ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ

 

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button