Λήμνος

Με Ιταλικες Ταραντέλες, Κεχαγιάδκο και Πάτμα γιορτασαν μια ομορφη μαθητικη φιλία !

Με Ιταλικες Ταραντέλες,  Κεχαγιάδκο και Πάτμα γιορτασαν μια ομορφη μαθητικη  φιλία !

35 μαθητές και 2 καθηγητές από το Λύκειο Εμπεδοκλής του Αγκριτζέντο,  της Νότιας Σικελίας ήρθαν σήμερα (11-4-19) για μια μονοήμερη επίσκεψη στη Λήμνο, προκειμένου να βρεθούν κοντά στους μαθητές του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου,  με το οποίο  είναι αδελφοποιημένο εδώ και 4 χρόνια και οι ανταλλαγές επισκέψεων εκατέρωθεν είναι συχνές, ετήσιες θα έληγα.

Έφτασαν απο την Καβάλα αφου επισκέφτηκαν,  στη 10ημερη εκδρομή τους στην Ελλάδα, αρκετούς αρχαιολόγους χώρους,  με τελευταίους αυτούς της Βεργίνας , της Αμφιπόλης και των Φιλίππων.

Σήματα το πρωί πήγαν  στη δική μας προϊστορική Πολιοχνη.  Στη συνέχεια στην περιοχή του Μούδρου με τα διάφορα πιο σύγχρονα ιστορικά στοιχεία. Το μεσημέρι έφαγαν στην Πλατεία του Λιβαδοχωρίου παρέα με τους μαθητές του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου. εκεί έπαιξαν (θεατρικά) 15 λεπτά Μήδεια και χόρεψαν Ταραντέλα , ενώ οι  μαθητές του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου ανταπόδωσαν  με ΚΕΧΑΓΙΑΔΙΚΟ και ΠΑΤΜΑ !  

Η διευθύντρια του Γυμνασίου Χαριτίνη Φωτοπούλου, σε ρόλο οικοδεσπότη αλλα κυρίως ως  στυλοβάτης αυτής της σχέσης ανάμεσα στα δυο Σχολεία, ήταν συνεχώς σε εγρήγορση για την  επιτυχία αυτής της επίσκεψης. Άλλωστε έχουν επισκεφτεί  τη Σικελία αρκετές φόρες και έχουν τύχει ανάλογης υποδοχής ενώ έχουν πάρει μέρος   στο  Ετήσιο Μαθητικό φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου των  Συρακουσών με ιδιαίτερη επιτυχία…

Όλα αυτά δείχνουν ότι οι επισκέψεις αυτές, όπως και η σημερινή των παιδιών απο την Ιταλία,  δεν είναι απλά μια εκδρομή αλλά μια πραγματικά εκπαιδευτική εκδρομή και διαδικασία…

Τα παιδιά του Λυκείου Εμπεδοκλής,  με κατεύθυνση μάλιστα την  Ελληνική Γλώσσα,  το απόγευμα θα επισκεφτούν το Κάστρο μας και πιο αργά την Αγορά της Μυρίνας, κάτι σαν προεόρτια της Τουριστικής σεζόν που έρχεται!  

Σε όλη αυτή την προσπάθεια σημαντική είναι η συμβολή του Γιατρού Κώστα Δώρα, ο οποίος ως σπουδάσας  στην Ιταλία,  είναι εδώ στη Λήμνο επίτιμος Πρόξενος και με αυτή  την ιδιότητα το … τρέχει καλά το θέμα!

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button