ΑθλητικάΛήμνος

ΜΕ ΤΟ Ν.Ο.Λ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ !

Δελτίο Τύπου

16οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Κωπηλασίας

Ένας Πολυετής Θεσμός
της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής
που τιμά και διατηρεί την Κωπηλασία στο Αιγαίο

«Σκάλα Παμφίλων – Μυτιλήνη»
7-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019
Ώρα 09:00 π.μ.
Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και ο Ναυτικός Όμιλος ΑΙΟΛΟΣ Μυτιλήνης, διοργανώνουν τους 16ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Κωπηλασίας, στη Σκάλα Παμφίλων Μυτιλήνης, το Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2019, σε συνεργασία με το Δήμο Μυτιλήνης και την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία (Ε.Κ.Ο.Φ.Ν.Σ.).
Οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Κωπηλασίας είναι ένας πολυετής αθλητικός θεσμός του Αιγαίου, που ξεκίνησε το 1999 από το τότε Υπουργείο Αιγαίου και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, με σκοπό τη διατήρηση, διάδοση και προαγωγή του αθλήματος της κωπηλασίας στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου. Αποβλέπουν όχι μόνο στην ανάπτυξη του αθλητικού πνεύματος και την αγάπη προς την θάλασσα, αλλά επιπρόσθετα και στην προβολή και ανάδειξη των πολλαπλών δυνατοτήτων που δίνει η θάλασσα για δραστηριότητα και ανάπτυξη μαζί με τα άλλα στοιχεία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος των νησιών του Αιγαίου.
Εφέτος συμμετέχουν ο Ναυτικός Όμιλος «ΑΙΟΛΟΣ» Μυτιλήνης, ο οποίος είναι και ο διοργανωτής Όμιλος των Αγώνων, ο Ναυτικός Όμιλος Μυτιλήνης και ο Ναυτικός Όμιλος Λήμνου. Εκτός από τους Ομίλους του Αιγαίου, έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν στους Αγώνες ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης με 16 αθλητές και ο Όμιλος Ερετών από την Αθήνα με 25 αθλητές, προκειμένου η διεξαγωγή των αγώνων, τόσο σε ότι αφορά τη συμμετοχή όσο και τον αριθμό πληρωμάτων για κάθε αγώνισμα να είναι σύμφωνα με τον Κανονισμό Διεξαγωγής Αγώνων Κωπηλασίας, καθώς αντικειμενικό και απώτερο σκοπό της διοργάνωσης αποτελεί η προώθηση και ανάπτυξη του Ναυταθλητισμού.
Στους αγώνες θα συμμετέχουν συνολικά 115 αθλητές και αθλήτριες.
Οι 16οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Κωπηλασίας αφιερώνονται στον κωπηλάτη αθλητή του «ΑΙΟΛΟΥ», Αλεξίδη Ευστράτιο, ο οποίος υπήρξε μέλος της Ολυμπιακής Ομάδας Κωπηλασίας της Ελλάδας, Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Χρυσός Βαλκανιονίκης, που αν και έφυγε πρόωρα, συνεχίζει να αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους νέους αθλητές και αθλήτριες του Συλλόγου.
Καλούμε όλους τους φιλάθλους της Κωπηλασίας να παραβρεθούν το Σάββατο, 07 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 09:00, στη Σκάλα Παμφίλων Μυτιλήνης για να παρακολουθήσουν τη διεξαγωγή των αγώνων.
ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΑΘΩ ΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΚΩΠΗΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΛ!

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button