Λήμνος

ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ !

ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ !

Το άκουσα ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ στη  01.00  της 6/3/19. Ο  Υπουργός Υγείας μιλώντας στη Βουλή, που μέχρι εκείνη την ώρα  συνεδρίαζε,   ανέφερε ότι καταργείται η διασύνδεση  ανάμεσα σε Νοσοκομεία  5, 6 περιοχών, ανάμεσα τους και του Νοσοκομείου της Λήμνου με της  Μυτιλήνης.

Έτσι ο αγώνας του Λημνιακού Λαού,  πριν  5 χρόνια,  με Υπουργό,  τότε, τον Λομβέρδο και μετά   τον  Άδωνη Γεωργιάδη,  δικαιώνεται.

Είχε αποδειχτεί σε αυτά τα χρόνια της Διασύνδεσης με το Νοσοκομείο  της Μυτιλήνης  ότι   η Λήμνος  ήταν ο   φτωχός συγγενής, αφού  εκεί ήταν ο Διοικητής των δυο διασυνδεμένων  Νοσοκομείων της  Λέσβου και της  Λήμνου και εδώ είχαμε ένα διοικητικά κουτσουρεμένο Νοσοκομείο,   με Αναπληρωτή Διοικητή  περιορισμένων δυνατοτήτων…

Για μας ήταν και θέμα υποτίμησης  γενικά  της  Λήμνου έναντι της Μυτιλήνης   και μια ύποπτη κίνηση αφού μέσα στο πλαίσιο της διασύνδεσης ήταν εφικτή η μετακίνηση   Γιατρών και η αλλαγή του Οργανισμού του  Νοσοκομείου,  που  μείωσε θέσεις προσωπικού.

Η αντίδραση του κόσμου της Λήμνου ήταν μεγάλη και θυμόμαστε τις συγκεντρώσεις και καταλήψεις στο Νοσοκομείο για να  αποτρέψουμε  τη μετακίνηση του ενός από τους δυο ψυχιάτρους  στη Μυτιλήνη,  που αν γινόταν  το επόμενο βήμα θα ήταν η κατάργηση του σημαντικού Ψυχιατρικού Τμήματος του Νοσοκομείου μας.

Είμαστε βέβαιοι ότι  αν στα χρόνια που ακολούθησαν παρέμεινε  στην Κυβέρνηση ο Σαμαράς και Υπουργοί του  με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές ,   το Νοσοκομείο μας   θα ήταν σήμερα κάτι σαν ένα Κέντρο Υγείας.  Τότε μάλιστα παρατηρήθηκε η μαζική έξοδος από το ΕΣΥ έμπειρων Γιατρών του Νοσοκομείου μας και έτσι  η Υγεία πέρασε στον Ιδιωτικό Τομέα με το χέρι στην Τσέπη και 5 ευρώ είσοδο σε όποιους   περνούσαν  την πόρτα των  Νοσοκομείων.    

Η  σημερινή απόφαση του Υπουργείου Υγείας κατάργησης της διασύνδεσης, επαναφέρει  το Νοσοκομείο Λήμνου,  όπως και άλλων  5,6   σε  αυτοτέλεια , μια λέξη που χρησιμοποίησε  ο Υπουργός  κ. Ξανθός από το Βήμα  της Βουλής .

Ήμουν τυχερός που αυτή την προχωρημένη ώρα άκουγα το Κανάλι της Βουλής σε απ ευθείας συνεδρίαση  και άκουσα τη σημαντική αυτή είδηση όχι μόνο γιατι  θα  αποκατασταθεί η αυτονομία του Νοσοκομείου Λήμνου αλλά   και  γιατι δικαιώνονται εκείνοι οι αγώνες  αποτροπής αρνητικών για τη Λήμνο εξελίξεων

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button