Λήμνος

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ ΞΕΚΙΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΜΙΑ ΡΕΓΚΑΤΑ (Λημνος- Αγιοστρατης – Τένεδος!)

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ ΞΕΚΙΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΜΙΑ ΡΕΓΚΑΤΑ (Λημνος- Αγιοστρατης - Τένεδος!)

Η Λήμνος υποδέχεται για τρίτη χρονιά τη Ρεγκάτα Φιλίας

  • Αφετηρία η Μύρινα και ενδιάμεσος σταθμός ο Μούδρος

           

            Ο Δήμος Λήμνου υποδέχεται για τρίτη συνεχή χρονιά τα σκάφη και τα πληρώματα του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα «Ρεγκάτα Φιλίας 2019» (Friendship Regatta 2019), που θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου, με συνδιοργανωτές τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης, τον Όμιλο Θαλασσίων Αθλημάτων Καβάλας και τον Ναυτικό Όμιλο Σμύρνης. Αφετηρία του αγώνα θα είναι φέτος η Μύρινα, ενώ ο Μούδρος θα είναι ενδιάμεσος σταθμός.

            Ενόψει της διοργάνωσης, σήμερα, Τετάρτη 6 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των τοπικών αρχών, των διοργανωτών και εκπροσώπων φορέων στο Δημαρχείο, όπου έγινε παρουσίαση των διαδρομών και συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα, υπό τον Δήμαρχο Λήμνου κ. Δημήτρη Μαρινάκη και με τη συμμετοχή του Λιμενάρχη Μύρινας κ. Γεώργιου Αρβανίτη, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Μύρινας κ. Σωκράτη Κρομυδέλλη, του Αντιδημάρχου κ. Νικόλαου Μοσχάκη, της Δημοτικής Συμβούλου του Δήμου Αγίου Ευστρατίου κ. Χρύσας Καραϊσκάκη, του μέλους του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λήμνου κ. Στυλιανού Μαμουζέλου, του Εφόρου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης, του κ. Στάθη Σοφίτση του Ομίλου Θαλασσίων Αθλημάτων Καβάλας, της εκπροσώπου του Τελωνείου Μύρινας κ. Μαρίας Λυρούδια και του ιστιοπλόου κ. Αριστείδη Τζάνερου.

            Όπως αναφέρθηκε, τα σκάφη της Ρεγκάτας θα καταφθάσουν στη Μύρινα στις 28 και 29 Ιουνίου, ενώ το βράδυ της 29ης  θα πραγματοποιηθεί γιορτή καλωσορίσματος των ιστιοπλόων στη Μύρινα. Στις 30 Ιουνίου θα γίνει τοπικός αγώνας στην παραλία Ρηχά Νερά, ενώ την ίδια μέρα τα σκάφη θα αναχωρήσουν για τον Άγιο Ευστράτιο, όπου το βράδυ της ίδιας ημέρας θα γίνουν οι απονομές. Την 1η Ιουλίου η ρεγκάτα θα επιστρέψει από τον Άγιο Ευστράτιο στον Μούδρο, όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση και απονομές, ενώ στις 2 Ιουλίου τα σκάφη θα αναχωρήσουν για την Τένεδο, όπου και θα τερματίσουν.

            Η Ρεγκάτα Φιλίας είναι ένας ιστιοπλοϊκός αγώνας που αποτελεί πλέον ετήσιο θεσμό και στέλνει το μήνυμα της συμφιλίωσης και της αρμονικής συνύπαρξης των λαών, μια πλεύση ειρήνης στην όμορφη θάλασσα του Αιγαίου.

 

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button