Περιοδικό

Μετά από 20 εκατομμύρια χρόνια

Μετά από 20 εκατομμύρια χρόνια

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

 

Διευκρίνιση: Οι τυχόν διαφημίσεις που παρεμβάλλονται ενδιάμεσα σ’ αυτό το κείμενο γίνονται από τον διακομιστή του διαδικτύου και δεν έχουν σχέση ούτε με τον συντάκτη ούτε με το περιεχόμενο του.

 

Οι κορμοί των υπεραιωνόβιων δέντρων στο απολιθωμένο δάσος της Λέσβου περίμεναν υπομονετικά είκοσι ολόκληρα εκατομμύρια (20.000.000) χρόνια μέχρι να έλθουν στην επιφάνεια με τις ανασκαφές.

Κάτι παρόμοιο είναι πιθανό να συμβεί κάποτε στο μέλλον και με τα υπεραιωνόβια δέντρα, που είναι διάσπαρτα στην Λήμνο (κανελλόδεντρα, σεγκόβια, δάφνες κ.ά.).

 

Γενικά, τα διάφορα έργα αξιοποίησης, εκσυγχρονισμού, υποδομών κλπ. στη Λήμνο κινούνται κι αυτά με ρυθμό απολιθωμένης χελώνας.

Κάποτε στο μέλλον θα υπάρχει ακτοπλοΐα, που θα συνδέει καθημερινά με υπερσύγχρονα πλοία τη Λήμνο με Πειραιά, Λαύριο, Ραφήνα, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Βόλο κ.ά.

Κάποτε στο μέλλον θα αξιοποιηθούν και θα λειτουργούν τα ξενοδοχεία ΚΑΣΤΡΟ, ΑΚΤΗ ΜΥΡΙΝΑ, ΚΑΒΕΙΡΙΑ ΠΑΛΛΑΣ.

Κάποτε στο μέλλον θα γίνει η παράκαμψη-περιφερειακός στο Θάνος στο Μούδρο, στη Δάφνη, Κοντοπούλι και στα άλλα χωριά.

Κάποτε στο μέλλον στο νέο λιμάνι της Μύρινας θα υπάρχουν υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης επιβατών για κρουαζιερόπλοια και τοπική αστική γραμμή μεταφοράς επιβατών όλο το 24ωρο.

Θα υπάρχει επίσης σύγχρονο γραφείο τουριστικών πληροφοριών με σχετικό ενημερωτικό υλικό και ξενόγλωσσους υπαλλήλους.

Κάποτε στο μέλλον θα λειτουργεί η λουτρόπολη στα Θέρμα και τα λασπόλουτρα στην Αγία Βαρβάρα, θα αξιοποιηθεί το αλάτι στη λίμνη Αλυκή, θα αναπαλαιωθούν όλοι οι ανεμόμυλοι στο νησί, θα λειτουργεί με διεθνείς παραστάσεις το αρχαίο θέατρο στην Ηφαιστία, θα γίνουν οργανωμένα και σύγχρονα παρατηρητήρια αποδημητικών πουλιών στις λίμνες Αλυκή και Χορταρόλιμνη, θα προστατευτούν και θα αναδειχτούν τα γλυπτά της φύσης στα Φαρακλά και τις Αμμοθίνες.

Κάποτε στο μέλλον ίσως δρομολογηθούν ιπτάμενα δελφίνια και γίνει υδατοδρόμιο, ίσως γίνουν πεζόδρομοι και ποδηλατόδρομοι, ίσως μπουν ενημερωτικές πινακίδες, ίσως λειτουργήσει πάλι η ΔΟΥ, ίσως λειτουργήσουν ξανά και στελεχωθούν ο ΟΑΕΔ και η Επιθεώρηση Εργασίας, ίσως στελεχωθούν πλήρως τα σχολεία, νηπιαγωγεία και σχολεία ειδικής αγωγής, ίσως στελεχωθεί επαρκώς η Πυροσβεστική Υπηρεσία με ανθρώπινο δυναμικό και μέσα, ίσως γίνει δεύτερο Κλιμάκιο στην Κεντρική και Ανατολική Λήμνο, ίσως επαναλειτουργήσει το γραφείο ΕΛΤΑ και τραπεζική θυρίδα στον Μούδρο, ίσως να υπάρξει πλήρης επάρκεια ειδικοτήτων σε γιατρούς στο νοσοκομείο, ίσως γίνει υπόγεια καλωδίωση της ΔΕΗ ώστε να μη γίνονται διακοπές ρεύματος, κλπ. κλπ. κλπ.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button