Ανακοινώσεις

Μια ενδελεχής αναφορά για το χθεσινό (12-10) Δημ. Συμβούλιο

Στην εξ’ αναβολής  χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, του οργάνου εκείνου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που κανείς δεν πρέπει με τις πράξεις και τις τοποθετήσεις του προ της συγκλήσεως του να αποδυναμώνει, η επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης “ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ” Ελεονώρα Γεώργα  ζήτησε εξ’ αρχής να μην συζητηθούν τα 5 θέματα προ ημερησίας διατάξεως που είχαν προστεθεί στα 27 ήδη προγραμματισμένα. Πάγια θέση της παράταξης είναι η τακτικότερη σύγκληση δημοτικών συμβουλίων προκειμένου να υπάρχει αποδοτική παραγωγή έργου μέσα από γόνιμο διάλογο. Η πρόταση μας δεν έγινε δεκτή κι έτσι τη συζήτηση μονοπώλησε σχεδόν η επιλογή της Δημοτικής Αρχής να φέρει προς συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για το έργο “Υβριδικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας της εταιρείας DYTIKOS HYBRID A.E. στη θέση ΚΑΜΑΡΩΤΟ” της Τοπικής Κοινότητας Σκανδάλης.

Η παράταξη μας τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ των επενδύσεων, ειδικά όταν αυτές προωθούν την ενεργειακή αυτοδυναμία μέσω της χρήσης ανανεώσιμων πηγών με απόλυτη τήρηση όμως των περιβαλλοντικών κανόνων και διασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης της κάθε περιοχής. Με δεδομένα όμως ότι για την εν λόγω επένδυση δεν υπάρχει ξεκάθαρο ιδιοκτησιακό καθεστώς στην περιοχή που προτείνεται, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία κτηματογράφησης και ότι φορείς όπως ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός αλλά και κάτοικοι της εν  λόγω περιοχής έχουν αντιρρήσεις, η Ελεονώρα Γεώργα ζήτησε μετ’ επιτάσεως την αναβολή συζήτησης του θέματος προκειμένου να περιέλθουν στη γνώση του Σώματος όλα τα δεδομένα, κάτι που μετά από ενδελεχή συζήτηση επετεύχθη. Έτσι λοιπόν αναμένουμε από τη Δημοτική Αρχή να προσκαλέσει άμεσα σε  συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, τους εκπροσώπους της εταιρείας που προωθεί το συγκεκριμένο έργο ώστε μετά από ουσιαστική διαβούλευση με φορείς και κατοίκους να οδηγηθούμε στη λήψη αποφάσεων με αποκλειστικό γνώμονα το μέλλον της Λήμνου και των Ανθρώπων της.

Στη συνέχεια της συνεδρίασης και με αφορμή τη δωρεάν παραχώρηση της χρήσης ακινήτων του Δήμου προς τον Οργανισμό Εκπαίδευσης Πολιτισμού & Αθλητισμού, η Ελεονώρα Γεώργα υπογράμμισε την ανάγκη  τροποποίησης του ΦΕΚ σύστασης του Οργανισμού ώστε να υπαχθούν στη διαχείρισή του όλα τα κτίρια που προβλέπονται από τη σχετική εισήγηση ενώ ζήτησε να προβλεφθεί καταστατικά η αύξηση της τακτικής επιχορήγησης του Δήμου προς τον Οργανισμό, να προβλεφθούν έσοδα από τη λειτουργία των χώρων και να υπάρξει πρόβλεψη απασχόλησης προσωπικού.

Κατά τη συζήτηση του 9ου θέματος αναφορικά με την αποδοχή πίστωσης ποσού 233.120 ευρώ για τη σύνταξη μελετών για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, τόνισε την ανάγκη να γίνει προσεκτική καταγραφή των προβληματικών περιοχών εντός και εκτός οικισμών σε συνεργασία με τους Προέδρους των Κοινοτήτων ώστε να τεθούν προτεραιότητες και να οδηγηθούμε σε μελέτες και έργα που θα επιλύσουν οριστικά σοβαρά προβλήματα .

Αναφορικά με την αποδοχή πίστωσης ποσού 500.000 ευρώ για διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων, επανέλαβε την ανάγκη ανάπλασης χώρων όπως η πλατεία ΚΤΕΛ στη Μύρινα. Σε κάθε περίπτωση πρότεινε να δοθεί βάση σε πλακοστρώσεις, χώρους πρασίνου, ενίσχυση δημοτικού φωτισμού και βελτίωση της προσβασιμότητας  ΑΜΕΑ.

Πρέπει να τονιστεί πως η “ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ” δεν θα καταψηφίσει ποτέ αποδοχές πιστώσεων για έργα ακόμη κι αν διαφωνεί με τη χωροθέτησή τους. Η απόφαση αυτή εδράζεται στην πεποίθηση πως υπάρχει μεγάλη αναγκαιότητα μελετών που η ωρίμανση τους θα χαρίσει στη Λήμνο έργα υποδομής.

 

Λήμνος,13-10-2020

Ελεονώρα Γεώργα

“ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ”

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button