Περιοδικό

“Μήπως είχατε βάλει περισσότερα φωτάκια τα Χριστούγεννα ;”

Τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια

 Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Κάθε χρόνο κατά τα μέσα Νοεμβρίου όλος ο κόσμος αρχίζει να προετοιμάζεται για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Στολίζονται οι βιτρίνες των καταστημάτων, ακούγονται οι όμορφες μελωδίες Άγια Νύχτα, το Έλατο, ο Μικρός Τυμπανιστής κλπ. Αυτό που μ’ αρέσει περισσότερο είναι τα πολύχρωμα χριστουγεννιάτικα φωτάκια. Έχουν κάτι το παραμυθένιο, το μαγικό, με μεταφέρουν σε έναν άλλο κόσμο, γεμάτο ομορφιά και ελπίδα.

Μου αρέσει ιδιαίτερα να γυρνάω τις γειτονιές και να χαζεύω αυτά τα όμορφα φωτάκια, με τα οποία είναι στολισμένα τα σπίτια αλλά και οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης, ο πεζόδρομος, το πάρκο κ.ά. Υπάρχει κι ένας άτυπος διαγωνισμός, ποιος θα στολίσει περισσότερο με φωτάκια το σπίτι του. Δεν τον έχει προκηρύξει ο Δήμος, ούτε ανακοινώνονται αποτελέσματα, αλλά όλοι το ξέρουν και συναγωνίζονται. Εγώ προσωπικά τα τελευταία χρόνια βγάζω νικητή ένα σπίτι που έχω εντοπίσει με αμέτρητα φωτάκια και διάφορα άλλα πολύχρωμα διακοσμητικά, φωτεινούς αγιοβασίληδες, αγγελάκια, άστρα κ.ά.

Βάλθηκα, λοιπόν, κι εγώ για τις γιορτές να διακοσμήσω το σπίτι μου με περισσότερα φωτάκια και άλλες φωτεινές επινοήσεις:

  • Παράγγειλα κάτι επτάφωτες λυχνίες για τα παράθυρα.
  • Έβαλα φωτάκια όχι μόνο στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά και σε όλα τα δωμάτια, ακόμα και στην τουαλέτα.
  • Και για να βλέπουν και οι άλλοι έξω από το σπίτι, και να ζηλεύουν, στόλισα τον κήπο, τα δέντρα, όλα τα μπαλκόνια, τα παντζούρια και τις γλάστρες.
  • Αγόρασα κι έναν τεράστιο φουσκωτό κατακόκκινο Αγιο-Βασίλη που σκαρφαλώνει για να φέρει τα δώρα.

Μέρα – νύχτα τα αμέτρητα αυτά φωτάκια άναβαν, και μαζί τους πετούσα κι εγώ σε άλλους κόσμους μαγικούς…

 

Κάποτε, όμως, πέρασαν οι γιορτές και άρχισε το ξήλωμα. Κι όχι μόνον αυτό, αλλά μια μέρα μου ήλθε κι ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος. Έπαθα σοκ μόλις τον είδα, 628 ευρώ!  Ζαλίστηκα και προσγειώθηκα ανώμαλα. Μου άναψαν τα λαμπάκια…

Πήγα να διαμαρτυρηθώ στη ΔΕΗ, αλλά μου εξήγησαν διάφορα τεχνικά δικά τους, που δεν καταλάβαινα. Στην απορία μου, πώς τους άλλους μήνες πληρώνω πολύ λίγα, ο υπάλληλος χαμογέλασε και με ρώτησε,

Μήπως είχατε βάλει περισσότερα φωτάκια τα Χριστούγεννα ;”

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button