Λήμνος

Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ στην 4 θέση, χωρίς να ζοριστεί, οι παίχτες γιατι ο Κόουτς “έσκασε”)

Η  διαφορά του 1ου   10λεπτου με τον Πανιώνιο ήταν  αρκετή  για να φθασει ο Ήφαιστος στη Νίκη.

Σε αυτή τη περίοδο το σκορ πήγε στο 26 -13 και οι 13 πόντοι διαφορά άντεξαν  ως το τέλος,  αφού σε ελάχιστα  σημεία ο Πανιώνιος  καβατζάρισε  (σε νησιώτες απευθύνομαι και χρησιμοποιώ γνώστες για αυτούς λέξεις)  την διαρκή πρωτοπορία του Ήφαιστου.

Με  κακή αμυντική διάθεση  έφαγε 25 πόντους στο 2ο 10λεπτο  και έβαλε 20, στο 3ο πήγε 18–18,   οπότε άντεχε ακόμη η διάφορα του 1ου δεκαλέπτου

Στο 4ο μείωσε  τη διάφορα ο Πανιώνιος,  όμως  στα  τελευταία 5 λεπτά,  που δεν υπάρχουν πια περιθώρια για αυθορμητισμούς  στριμώξε  η Άμυνα και σε ελάχιστο χρόνο η Ήφαιστος προηγήθηκε  με μια διαφορά που φαινόταν και ήταν ασφαλείας!

Αν στο τελευταίο λεπτό οι 10 πόντοι διαφορά έγιναν  5,  είναι γιατι  προτιμήθηκε  η ταχτική  της  ασφάλεια  εκμηδένισης του χρόνου, 1 λεπτό ήταν.  Τελικό  σκορ  για  79 -74 και νάτος  ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ στη 4η θέση της βαθμολογίας, και  οι φίλοι του που πάλι γέμισαν  το Κλειστό Ν. Σαμαράς να φεύγουν  ευτυχισμένοι…

Από την παραπάνω περιγραφή του σκορ ανά 10λεπτο συμπεραίνω:  το πρώτο 10λεπτο  που  ήταν  της “γνωριμίας”,     έδειξε ο  Ήφαιστο   ποιος είναι  και αφού είδε ποιος είναι και ο άλλος το έριξε στο ροσολόπ (η λεξη δεν είναι μπασκετικη,  ελπιζω να  είναι κατανοητή)    Εκει ήταν που “τρελάθηκε” ο Μανωλόπουλος και πρώτη φορά τον είδα τόσο υπερκινητικό  σε βαδίσματα και χειρονομίες…

Σας δίνω μια εικόνα του ματς όπως εγω την ειδα ! Για κάτι  πιο βατό  και πιο εύκολα αξιόπιστο θα το βρείτε στα αθλητικά  sites

Δύο λόγια ακόμα απο τη στατιστική: :

Ο Σμιθ στο μέτριο για αυτόν  απόγευμα, όπως όλα τα τελευταία , πάλι ηταν ο πρώτος σκόρερ με 18 πόντους και 4 – 9 τρίποντα – με το καλό ποσοστό 45%, θα ρωτήσει κάνεις με αυτά τα στατιστικά γιατι μέτριος;  για μένα πάντα! Γιατι είναι η ατμομηχανή της Ομάδας   και αυτός πρέπει να δίνει το τέμπο  του αγώνα. Στα δίποντα ήταν  τραγικός και πολλές φορές εγκλωβιζόταν.

Ο Εβανς, χωρίς να εντυπωσιάσει  και με τρωτό σημείο τις βολές –  0 στις 4,  είχε 14 πόντους και 16 ριμπάουντ ! Καλά στατιστικά και πολύ σταθερός στην απόδοση του! Απλα δεν εντυπωσίασε !

Ο  Τσαϊρέλης βρίσκει το ρόλο του στην ομαδα και  στα τελευταία παιχνίδια παίρνει παραπάνω   χρονο και το αξιζει , αυτος ο σπουδαίος μπασκετμπολίστας! Είχε 11 πόντους  και συμμετοχή 22 λεπτά .

Τελειώνω με κατι άλλο. Είναι μια  περίοδος που οι ομαδες ενισχύονται,  στα αδύνατα σημεία τους με καποια μεταγραφη, πολύ περισσότερο ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ που είναι με έναν  παίχτη  λιγότερο μετά την αποπομπή του Λιτλ. Εγώ δεν το βλέπω να γίνεται,  ενώ δείχνει  προφανές,  με το εξής σκεπτικό: Εσείς, ο καθένας , θα ξοδευε χρηματα για ένα νέο συμβόλαιο,  όταν η Ομάδα είναι  στη 4η θέση και σίγουρα  πιο πάνω απο τα αρχικά  σχέδια της,  αφού ηταν φανερό και δηλωμενο στην αρχή της σεσον  ότι  ο στόχος ηταν τα κεκτημένα της περσινης επιτυχίας δηλαδή κάπου στην 8 θεση.

Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ είναι,  φυσικα,    πολύ ψηλά και  ξεπέρασε  τη περσινη  επιτυχια του  χάρη στο Μανωλόπουλο,  στους παίχτες και ειδικά στους δυο περσινούς Σμιθ και Εβανς και  βεβαίως στους ιδιόκτητες  που έχουν κάνει,  εξ αρχής,  σωστές επιλογές και τιμονεύουν καλά την Ομάδα.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button