Ανακοινώσεις

Να καλυφθεί τώρα κενό του σχολικού νοσηλευτή στο Ειδικό Σχολείο Καλλιθέας

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΗΜΝΟΥ

«ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ

Προς Υπουργείο Παιδείας

Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου – Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου – Βουλευτές του νομού

Κοινοποίηση

ΔΟΕ, Σύλλογο φίλων ΑμεΑ «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ». Μέλη του Συλλόγου

ΜΜΕ

Θέμα: Να καλυφθεί τώρα το λειτουργικό κενό του σχολικού νοσηλευτή στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας

 

Το ΔΣ του Συλλόγου μας, στηρίζει το αίτημα των γονέων, των εκπαιδευτικών, του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού και του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας, για την άμεση αναπλήρωση του λειτουργικού κενού που δημιουργήθηκε λόγω άδειας μακράς διάρκειας του σχολικού νοσηλευτή του σχολείου.

Η απουσία σχολικού νοσηλευτή δημιουργεί προβλήματα για την ασφάλεια μαθήτριας του σχολείου με σοβαρές παθήσεις.

Η ειδικότητα των σχολικών νοσηλευτών είναι απολύτως αναγκαία σε κάθε σχολική μονάδα, κάτι που με ιδιαίτερη οξύτητα αποτυπώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, για τις περιπτώσεις των μαθητών με χρόνιες σοβαρές παθήσεις, για την πρώτη αντιμετώπιση σοβαρών τραυματισμών των μαθητών εντός του σχολικού προγράμματος, συνολικότερα την εκπόνηση και υλοποίηση, σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό, προγραμμάτων αγωγής υγείας για όλους τους μαθητές.

Αν και αναγκαία η  επιστημονική ειδικότητα των σχολικών νοσηλευτών, ο αριθμός των προσλήψεων δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες.

Απαιτούμε:

  • Τον άμεσο διορισμό αναπληρωτή σχολικού νοσηλευτή στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας, για την κάλυψη του λειτουργικού κενού.
  • Τον διορισμό και δεύτερου σχολικού νοσηλευτή από τη νέα σχολική χρονιά που θα καλύπτει τα κενά καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button