Επίκαιρα

Να μειωθούν τα Ανταποδοτικά Τελη του Δημου! Ποιος το προτείνει

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 31 Ιανουαρίου 2023, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Λήμνου επαναφέραμε την από 15 Μαρτίου 2022 πρότασή μας για μείωση των ανταποδοτικών τελών του Δήμου Λήμνου, αφού, τότε, ούτε δέχτηκε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου να συζητηθεί, ούτε κατατέθηκε άλλη πρόταση όπως έλεγε ο Δήμαρχος.

Η πρόταση που ζητήσαμε να συζητηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, έχει ως εξής:

«Η εκτόξευση των τιμών στην ενέργεια και τα καύσιμα που ζούμε όλοι μας, δεν είναι μόνο αποτέλεσμα του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, τον οποίο η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως βολικό άλλοθι. Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής απελευθέρωσης της ενέργειας και της λεγόμενης “πράσινης μετάβασης” (απολιγνιτοποίηση, χρηματιστήριο ενέργειας και ρύπων κλπ) που βήμα-βήμα υλοποίησαν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, καθιστώντας έτσι, το πανάκριβο φυσικό αέριο, στρατηγικό καύσιμο.

Αποκαλύπτεται η υποκρισία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων, που προώθησαν την παραπάνω στρατηγική στο όνομα της “προστασίας του περιβάλλοντος”, ενώ πραγματικός στόχος ήταν η προώθηση των ανταγωνιστικών σχεδίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ομίλων της “πράσινης ενέργειας” – που τώρα επιταχύνονται με πρόσχημα τον πόλεμο και τις κυρώσεις στη Ρωσία – και που θα φέρουν ακόμη μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια για τα λαϊκά στρώματα.

Η διεκδίκηση για άμεσα μέτρα ανακούφισης, για κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και σε άλλα είδη λαϊκής κατανάλωσης, για αυξήσεις στους μισθούς, είναι δεμένη όσο ποτέ με τον αγώνα για να πάψει η ενέργεια να αποτελεί “εμπόρευμα”, το οποίο οι λαοί πληρώνουν πολύ ακριβά, ακόμα και με το αίμα τους.

Σε τέτοια μέτρα ανακούφισης μπορεί να συμβάλει και ο Δήμος με τη μείωση των ανταποδοτικών τελών στους λογαριασμούς του ρεύματος, τόσο στον γενικό πληθυσμό, όσο και στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού του νησιού μας.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:

Για τον γενικό πληθυσμό:

Μείωση του επαγγελματικού συντελεστή κατά 35% και του οικιακού συντελεστή κατά 10%. Ενημερώνουμε ότι ανάλογες μειώσεις έχει εγκρίνει και άλλο δημοτικό συμβούλιο.

Για τις ευπαθείς ομάδες:

Άποροι: Πλήρη απαλλαγή.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button