Νέο αεροδρόμιο στο Δέλτα Αξιού και πως να γίνετε πλούσιοι…
Νέο αεροδρόμιο στο Δέλτα Αξιού
Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης
Το είπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός προχτές που επισκέφτηκε τη Θεσσαλονίκη. Το Αεροδρόμιο Μακεδονία θα έχει 10.000.000 επιβάτες και 10.000 θέσεις εργασίας από την επένδυση της Fraport
«Η οδηγία από τον πύργο ελέγχου της κυβέρνησης είναι μία: Να ταξιδεύουμε όλο και πιο ψηλά τη χώρα, χωρίς, όμως, να πετάμε στα σύννεφα».
Εκτός από το αεροδρόμιο “Μακεδονία” ανακοίνωσε επίσης την αναβάθμιση και άλλων 13 περιφερειακών αεροδρόμιων.
«Το ανακαινισμένο αεροδρόμιο “Μακεδονία” μπορεί να το πούμε και καινούργιο. Τα πάντα έχουν νέα μορφή και ιδιαίτερα ο νέος εντυπωσιακός τερματικός σταθμός, που έχει ως αποτέλεσμα τον διπλασιασμό του αεροδρομίου. Από φέτος συνεργάζεται με 13 ακόμα αεροπορικές εταιρείες και προσφέρει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης 10.000.000 επιβατών ετησίως και αυτό δίνει τεράστιες προοπτικές.
Καθώς πλησιάζουμε πια στο τέλος της πανδημίας, όλοι προσδοκούμε ότι η αυξημένη κίνηση του καλοκαιριού θα μας επιτρέψει να προσβλέπουμε σε μια καλύτερη τουριστική περίοδο από αυτή που είχαμε πέρυσι. Το αεροδρόμιο “Μακεδονία” και τα υπόλοιπα 13 περιφερειακά αεροδρόμια γίνονται οι εθνικές μας γέφυρες για ένα πιο ελεύθερο και αποδοτικό καλοκαίρι.
Όλα τα αεροδρόμια της χώρας έχουν πιστοποίηση για τα μέτρα ασφάλειας κατά του κορωνοϊού από τον Διεθνή Οργανισμό των Αεροδρομίων και, βέβαια, το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Διαβατήριο Υγείας».
Αναφορά και σε άλλα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή έκανε ο Κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας:
« Όπως ξέρετε εξελίσσονται μεγάλα έργα, με τη σύμπραξη όλων των παραγωγικών δυνάμεων. Το μετρό, οι κάθετοι άξονες προς Εγνατία και ΠΑΘΕ, η επέκταση του 6ου προβλήτα, η σιδηροδρομική και οδική σύνδεση του λιμανιού, η ανάπλαση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, το γήπεδο της Τούμπας, το στρατόπεδο Παύλος Μελάς, η Ανατολική Περιφερειακή Οδός, τα όμβρια της Καλαμαριάς, τα αντιπλημμυρικά της λαχαναγοράς. Καινούργια σχολεία, προσθήκη στο στόλο των λεωφορείων της πόλης. Όλα αυτά παράλληλα με την ανάπτυξη του φυσικού αερίου σε ολόκληρη τη Μακεδονία. Πιστεύω ότι είναι ένα πρόγραμμα επενδύσεων σε υποδομές που όμοιό της δεν έχει ξαναδεί η Θεσσαλονίκη».
Ούτε σε προεκλογικό λόγο δεν έχουμε ακούσει τόσους λαγούς με πετραχήλια.
Εγώ, πάντως, εξακολουθώ να είμαι αισιόδοξος και ευκολόπιστος ψηφοφόρος.
Αυτό που είπε ο πρωθυπουργός για «έργα στην ευρύτερη περιοχή» με έβαλε σε ευχάριστες σκέψεις και άρχισα να κάνω κρυφά όνειρα.
Το είχε αναγγείλει πριν από χρόνια και ένας άλλος αρχηγός κόμματος, ο Καρατζαφέρης, δηλαδή ότι στο Δέλτα του Αξιού είναι η πιο κατάλληλη τοποθεσία για ένα νέο αεροδρόμιο, που θα εξυπηρετεί ολόκληρη τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και μεγάλες πόλεις, όπως η Κατερίνη, Βέροια, Σκύδρα, Έδεσσα, Κοζάνη, Κιλκίς, Καστοριά κ.ά.
Πήγα, λοιπόν, και αγόρασα πολύ φτηνά εκεί στο Δέλτα, ανάμεσα στα ποτάμια Λουδία και Αλιάκμονα, 20 στρέμματα άγονα χωράφια, τα οποία όμως μόλις γίνει το νέο αεροδρόμιο θα αποκτήσουν τεράστια αξία και εγώ θα γίνω πλούσιος!