ΕπιλεγμέναΛήμνος

Κίνδυνος κατάρρευσης ;

Μια βόλτα στο Νέο Λιμάνι, το παρατημένο,  χωρίς Εγκαταστάσεις , με   Μάτι Ερευνητικό,   δίνει  σημαντικές διορθωτικές παρατηρήσεις. Κάποιες από αυτές είναι SOS .

Κάθε μέρα  θα ανεβάζουμε ένα θέμα από το Νέο  Λιμάνι Μύρινας, με την ελπίδα το Λιμενικό Ταμείο ή  όποια άλλη Αρμόδια Αρχή να επιληφθεί των θεμάτων που θα αναφέρουμε…

Φωτογραφίες και θέματα:  Χρήστος Αλατεράς.  Ανάρτηση :  Ηλίας Κότσαλης,

Μερα , μερα, λοιπόν:

1 Μέρα-  21/2/21 – Η  Άγκυρα !

Την έβγαλαν απο τον Πυθμένα του Λιμανιού, απο κάποιο βαπόρι ειχε κοπεί…  Πριν μερικά χρόνια, όπως την έβγαλαν την   απόθεσαν σε ένα σημείο του Λιμανιού και  έμεινε εκεί για να ρυπαίνει με τη σκουριά της,  το θαλασσινό περιβάλλον.

Να την ματσακονίσουν  για τη σκουρια  και να τη βάψουν, με μαύρο  χρώμα ή να την αφήσουν με το πιο εντυπωσιακό χρώμα του Μινιου   και να την “στήσουν” σε κάποιο εμφανές σημείο στο Λιμάνι.  Μια Βαπορίσια Άγκυρα – Τι  Καλύτερο ντεκόρ !

2η Μέρα – 22/2/21 Οι καμπάνες !

Στην Εκκλησία του Αγιου Νικολάου,  που δεσποζει  απο τα ψηλα στο Λιμάνι της Μύρινας,   οι φθορές του χρόνου είναι εμφανείς. Οπως στις  Καμπανες της Εκκλησίας, που  στηρίζονται σε ένα δοκάρι που “δακρύζει”  σκουριά (φωτογραφία)

Εδώ δεν είναι  αρμόδιο το Λιμενικό Ταμείο αλλά, μάλλον,  η Ενορία της Παναγίας του Τσας.

3η Μέρα – 23/2/21 –  Ο Λοφίσκος  Αγιου Νικολάου

Αυτό το 3ο  θέμα είναι το πιο σοβαρό από τις προηγούμενες αναφορές μας  και από όσες θα ακολουθήσουν, μια κάθε μέρα,  για το Νέο Λιμάνι της Μύρινας  .

Ο Λοφίσκος,  στην κορυφή του οποίου είναι η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, πάνω απο το Νέο Λιμάνι της Μύρινας , φθείρεται, υποσκάπτεται  απο τα διάφορα φυσικά στοιχεία , βροχή, άνεμος και κάποια φορά, αργά  ή γρήγορα, ίσως και σαν συνέπεια κάποιας σεισμικής  δόνησης , θα καταρρεύσει…

Είναι άμεση ανάγκη να κληθεί κάποιος ειδικός για  να εκτιμήσει την κατάσταση και αν χρειαστεί να γίνουν εργα υποστήριξης με κάποιο  τοιχίο για να σταματήσει η επικίνδυνη φθορά  στη βάση του Λοφίσκου απο τη μεριά του Λιμανιού.

Εσείς, τους αναγνώστες αυτού του άρθρου ρωτώ, πως  το βλέπετε  στη Φωτογραφία;;;

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button