Απόψεις

Ψηφιακές καινοτομίες στο Τουρισμό μας !

Δελτίο Τύπου

 Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες
Επισυνάπτω δελτίο Τύπου απο την εταιρεία ΕΛΟΡΙΣ ΑΕ προς τις Ενώσεις Ξενοδόχων Λήμνου,Χίου ,Λέσβου και Σάμου για την συμμετοχή μας στην κατάθεση ενός εξαιρετικού Ευρωπαικού προγράμματος Cosme .
Η Ένωση Ξενοδόχων Λήμνου πάντα πρωτοπόρα στις καινοτόμες δράσεις τουρισμού, πρωταγωνίστησε σε κίνηση συνεργασίας ώστε το να συσπειρωθούν οι Ενώσεις των συνεδέρφων μας απο΄τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου και να ξεκινήσει μια απο κοινού σειρά δράσεων, για το καλό όλων μας.
Ευχαριστoύμε πολύ για τη συνεργασία                                                                                                                                               Για την Ένωση Ξενοδόχων Λήμνου

Στέλιος Α. Μάντζαρης
Πρόεδρος Δ.Σ.

 

Η ΕΛΟΡΙΣ Α.Ε. σε συνεργασία με τις Ενώσεις Ξενοδόχων Λέσβου, Χίου, Λήμνου και Σάμου, υπέβαλε με επιτυχία την πρόταση με τίτλο RESTART στην προκήρυξη “COS-TOURINN-2020-3-04: Innovation uptake and digitalisation in the tourism sector”, που σκοπό έχει τη διευκόλυνση της μετάβασης των τουριστικών ΜΜΕ -ιδίως στις Μεσογειακές και Ανατολικές χώρες και ιδιαίτερα σε απομονωμένους, απομακρυσμένους και νησιωτικούς τουριστικούς προορισμούς- στον ψηφιακό τουριστικό κόσμο, στο πλαίσιο και σε συνεργασία με το οικοσύστημα τους. Το επίκεντρο του έργου θα είναι οι ΜΜΕ που είναι πρόθυμες να μεταβούν από ένα μέσο σε ένα υψηλό επίπεδο ψηφιοποίησης.

 

Ο γενικός στόχος αυτής της πρότασης είναι να ενισχύσει την υιοθέτηση της ψηφιοποίησης και της καινοτομίας από τις τουριστικές ΜΜΕ μέσω της διακρατικής συνεργασίας και της ανάπτυξης ικανοτήτων.

 

Η δράση στοχεύει:

  • Στην ενίσχυση της διακρατικής και διασυνοριακής συνεργασίας, ιδίως της ένταξης των τουριστικών επιχειρήσεων και των ενδιαφερόμενων μερών σε διακρατικά και διαπεριφερειακά οικοσυστήματα καινοτομίας, ώστε να καταστεί δυνατή η έξυπνη και βιώσιμη ανάπτυξη των τουριστικών ΜΜΕ
  • Στην προώθηση της ικανότητας και των δεξιοτήτων των ΜΜΕ για τη βελτίωση της χρήσης των νέων ψηφιακών τεχνολογιών, με αποτέλεσμα νέα επιχειρηματικά μοντέλα στον τουρισμό
  • Στην προώθηση καινοτόμων λύσεων για τη βελτίωση της διαχείρισης του τουρισμού και της τουριστικής προσφοράς μέσω της συνεργασίας στο τουριστικό οικοσύστημα, συμπεριλαμβανομένων των συμπράξεων δημόσιου-ιδιωτικού τομέα

Ο ειδικός στόχος της δράσης είναι η ανάπτυξη και εφαρμογή διακρατικών και διασυνοριακών συστημάτων υποστήριξης για την ανάπτυξη ικανοτήτων για ψηφιακές μετατροπές, καινοτομίες και έξυπνες τουριστικές λύσεις από ΜΜΕ στο τουριστικό οικοσύστημα.

LimnosNea.gr : η Φωτογραφία ειναι στην Αγορά Μύρινας, Αύγουστος 2020 !

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button