Απόψεις

Νοσοκομείο Λημνου – Ελαστογραφία του ήπατος, αντί βιοψιας …

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ –

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΛΗΜΝΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ  ΔΙΟΙΚΗΤΗ

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

       Σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» στο πλαίσιο του προγράμματος με τίτλο «Αξίζω να Γνωρίζω», πρόκειται να επισκεφτεί το Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου στις 12 και 13 Δεκεμβρίου  2019 για την παροχή δωρεάν εξετάσεων ελαστογραφίας του ήπατος σε πολίτες που έχουν διαγνωστεί με κάποια ηπατική νόσο.

Η ελαστογραφία ήπατος συνιστά μία μη-παρεμβατική, σύντομη εξέταση που εκτιμάει την εκάστοτε ηπατική βλάβη με βαθμό αξιοπιστίας ισάξιο της βιοψίας του ήπατος. Σε αντίθεση με τη βιοψία, η ελαστογραφία του ήπατος είναι ανώδυνη, πραγματοποιείται σε σύντομο χρονικό διάστημα και δεν συνεπάγει ημερήσια νοσηλεία του ασθενούς.

Η ένταξη του Γ.Ν.-Κ.Υ. Λήμνου στα Νοσοκομεία που εφαρμόζεται η συγκεκριμένη δράση είναι πολύ σημαντική για δύο επιπλέον λόγους:

  • Διότι παρέχει τη δυνατότητα σε ανθρώπους που ζουν με νόσους του ήπατος να αποκτήσουν ανεμπόδιστη πρόσβαση σε μια διαγνωστική εξέταση που δεν καλύπτεται από τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία
  • Το μηχάνημα για τη διεξαγωγή ελαστογραφίας του ήπατος (Fibroscan) δεν είναι διαθέσιμο σε όλες τις ηπατολογικές κλινικές της χώρας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν για ραντεβού στο τηλέφωνο 22543-50495.

 

Ο ΕΚΤΕΛΩΝ ΧΡΕΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ

ΚΟΥΜΕΛΑΣ   ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Δ/ΝΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button