Επιλεγμένα

Ο Δήμαρχος Λήμνου: Πέστε μας τι θα κάνετε; Δώστε Λύση !

Προς:  Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών                                                                                            κ. Κώστα Καραμανλή

Κοιν: – Αντιπρόεδρο της Βουλής

κ. Χαράλαμπο Αθανασίου

         – Υφυπουργό Εξωτερικών

κ. Αντώνιο Διαματάρη

         –  Γενική Γραμματέα Αιγαίου

κ. Χριστιάνα Καλογήρου

-Βουλευτές ν. Λέσβου

κ. Ιωάννη Μπουρνού                                                                                                        κ. Μαρία Κομνηνάκα

-Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου

κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη

– Έπαρχο Λήμνου

κ. Άγγελο Λαμπρινό Βλάττα

 

Θέμα: Διακοπή αεροπορικής σύνδεσης Λήμνου-Θεσσαλονίκης

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η αιφνίδια ακύρωση των πτήσεων της Astra Airlines έχει ως αποτέλεσμα να διακοπεί πλήρως η συγκοινωνιακή σύνδεση της Λήμνου με τη Θεσσαλονίκη, καθώς δεν υφίσταται ούτε και ακτοπλοϊκό δρομολόγιο που να μας συνδέει απευθείας με τη συμπρωτεύουσα, βασικό προορισμό για το επιβατικό κοινό του νησιού μας, αλλά και βασικό τροφοδότη της τουριστικής κίνησης από τη Βόρεια Ελλάδα, η οποία στηρίζει σε μεγάλο βαθμό την τοπική οικονομία.

Δεδομένων των σοβαρών προβλημάτων που προκύπτουν μετά από μία τέτοια εξέλιξη και των άμεσων επιπτώσεων στην τοπική κοινωνία, αλλά και της αβεβαιότητας, καθώς αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε ούτε τις προθέσεις της εταιρείας, αλλά ούτε και του Υπουργείου σας και της αρμόδιας Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε σχετικά με τις ενέργειες που λαμβάνουν χώρα για την αποκατάσταση της αεροπορικής σύνδεσης.

Όπως γνωρίζουμε, το επιδοτούμενο δρομολόγιο που εξυπηρετεί τον προορισμό μας έχει ανατεθεί στην εταιρεία μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020. Η άμεση συνέχιση του δρομολογίου αποτελεί επιτακτική ανάγκη για τη Λήμνο. Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούμε όπως μας καταστήσετε ενήμερους σχετικά με τα προβλεπόμενα από τις διαδικασίες του Υπουργείου και της ΥΠΑ.

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος                                                                                                       

Δημήτριος Μαρινάκης

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button