ΕπιλεγμέναΠεριοδικό

Ο Επιτάφιος του Κουντουριώτη !

Δεν ειναι ο φετινός ! Είναι όμως στολισμένος και πολυπροσκυνημένος.  Είναι  ο επιτάφιος του μεγαλοπρεπούς ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Μούδρο. Ολη τη νύχτα άκουγα απο το παραθύρι μου τα μοιρολόγια των κοριτσιών που τον στόλιζαν εκείνη τη νύχτα … Μέρα νύχτα ακούω τα μοιρολόγια των πιστών που δεν μπορούν να στολίσουν τον φετεινό οικουμενικό επιτάφιο ,???. Κλίνω το γόνυ …προσκυνώ την ταφήν σου Κύριε

Ο συγκεκριμένος επιτάφιος ειναι δώρο του Ναυάρχου Κουντουριώτη προς τον πάνσεπτο ναό μας. Ας μην ξεχνάμε πως απο το Μούδρο της Λήμνου ξεκίνησε την απελευθέρωση των νησιών μας …με την ευλογία της Ευαγγελίστριας και του Ταξιάρχη μας . Φέτος δε θα στολιστεί .Φετος ,δε θα του ψάλλουμε τα εγκώμια εμείς οι γυναίκες του χωριού. Φέτος οι κατανυκτικές παραστάσεις του θείου δράματος κατα την περιφορά του…θα περιφέρονται στη μνήμη των πιστών …και θα συγκινούν διπλά …Ετσι πρέπει ΧΡΙΣΤΕ ΜΑΣ Ίσως ειναι η ευκαιρία να νιώσουμε το βάρος του Σταυρού σου που εκουσίως σήκωσες ίνα άρης τας αμαρτίας μας … Χαρισέ μας την ελπίδα !

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button