Περιοδικό

Μετα το Μπασκετικό και ΗΦΑΙΣΤΟΣ …Χορευτικός !

Αγαπητοί μας φίλοι και φίλες μετά την ολοκλήρωση όλων των νόμιμων διαδικασιών, με χαρά σας ανακοινώνουμε τη δημιουργία του ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΛΗΜΝΟΥ”Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ”. Αφού ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ από καρδιάς τον ΓΑΣ ΜΥΡΙΝΑΣ για την τόσων ετών συνεργασία μας κι αφού επίσης διευκρινήσουμε πως το υπάρχων φωτογραφικό υλικό(το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ομαδικής μας δουλειάς) προέρχεται από τις δράσεις μας στον προηγούμενο σύλλογο σας γνωστοποιούμε τους σκοπούς ιδρύσεως του νέου συλλόγου μας:
Σκοποί του Συλλόγου είναι:
1) Η επιστημονική έρευνα, η καταγραφή, η μελέτη, η διάσωση, η παρουσίαση και η διάδοση κάθε μορφής και στοιχείου του λαϊκού μας πολιτισμού, της λαϊκής μας παράδοσης και λαογραφίας, βυζαντινής μουσικής και εικονογραφίας, της μουσικής και του χορού σε όλες τους τις εκφάνσεις, των εθίμων και των ηθών, των παραδοσιακών φορεσιών και μουσικών οργάνων, εργαλείων, χειροτεχνημάτων ως και κάθε πτυχής της δομής και λειτουργίας της παραδοσιακής κοινωνίας των πόλεων και της υπαίθρου στο παρελθόν και ιδιαίτερα αυτών της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου.
2) Η λειτουργία χορευτικών τμημάτων, στα οποία θα διδάσκονται ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί, καθώς και σύγχρονοι ή παραδοσιακοί χοροί κάθε είδους, όπως και μπαλέτου για τις νεαρές ηλικίες.
3) Η οργάνωση και πραγματοποίηση συνεδρίων, σεμιναρίων, εκδόσεων, εκθέσεων, παραστάσεων, ταξιδιών, διαλέξεων, μαθημάτων και κάθε μορφής εκδηλώσεων για θέματα σχετικά με την λαϊκή τέχνη, τον πολιτισμό, την παράδοση και την λαογραφία.
4) Η συνεργασία με ελληνικούς και ξένους οργανισμούς, φορείς και ιδιώτες για την προώθηση και διάδοση κοινών στόχων και τη συζήτηση για όλα τα θέματα που αφορούν κοινά θέματα και στόχους.
5) Η ίδρυση και λειτουργία τμημάτων για όσες πολιτιστικές δραστηριότητες ή κατευθύνσεις κρίνεται ότι είναι αναγκαίο για την πιο εύρυθμη λειτουργία του και την μεγιστοποίηση του προσδοκώμενου αποτελέσματος της πολιτιστικής προσφοράς του.
6) Η υλοποίηση των σκοπών του Συλλόγου επιδιώκεται γενικότερα, με κάθε νόμιμο και πρόσφορο μέσο, κατά την κρίση του Διοικητικού Συμβουλίου.
7) Η διατήρηση των ηθών και των εθίμων της Λήμνου ειδικότερα και του Αγίου Ευστρατίου μέσα στο γενικότερο πλαίσιο της παράδοσης.
8) Η υπεράσπιση και σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών του Συλλόγου και των απανταχού Λημνίων.
9) Η παροχή βοήθειας «υλικής και ηθικής» στους συνανθρώπους και σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν ανάγκη.
10) Η συμμετοχή του Συλλόγου σε πολιτιστικές εκδηλώσεις τοπικού ή εθνικού ενδιαφέροντος, η εκπροσώπηση του νησιού της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου εντός και εκτός ελλαδικού χώρου.
11) Η δημιουργία σχέσεων και συνεργασιών με σπουδαστικούς, φοιτητικούς επιστημονικούς και πνευματικούς οργανισμούς και γενικά με κάθε πολιτιστικό φορέα που επιδιώκει ίδιους ή παρόμοιους σκοπούς.
12) Η δημιουργία σχέσεων με άλλους τοπικούς ή εκτός Λήμνου Συλλόγους ή και με αντίστοιχούς Συλλόγους άλλων χωρών.
14) Η προαγωγή και η άνοδος του μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου.
15) Η επαφή και συνεργασία με φυσικά ή νομικά πρόσωπα, συλλόγους και οργανώσεις άλλων χωρών για την προβολή την ανάπτυξη του πνεύματος ειρηνικής συμβίωσης και συνεργασίας μεταξύ των λαών.
16) Η ηθική και υλική βοήθεια για κάθε πρόβλημα της τοπικής κοινωνίας του νησιού της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου καθώς και σε κοινωφελή και φιλανθρωπικά έργα που θα συντελέσουν στην εν γένει βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων τους.
17) Η καλλιέργεια του πνεύματος εθελοντισμού, αλληλεγγύης και προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button