Λήμνος

Ο ΓΑΣ για την καθιερωμένη πλέον παράσταση παραδοσιακών χορών

Ο  ΓΑΣ για την καθιερωμένη πλέον παράσταση παραδοσιακών χορών

Γ.Α.Σ. ΜΥΡΙΝΑΣ                                    Μύρινα  24-7-2019

                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Ο σύλλογός μας πραγματοποίησε την Κυριακή 21 -7-2019 στο ασφυκτικά κατάμεστο Γυμνάσιο της Μύρινας την κεντρική και καθιερωμένη πλέον παράσταση παραδοσιακών χορών με τίτλο «ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ», με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού συλλόγου ΣΚΟΤΟΥΣΣΑΣ ΣΕΡΡΩΝ και του μουσικού σχήματος κρουστών “BARTALIA”  του Λημνιακού Ωδείου.

  Την εκδήλωση μας παρακολούθησαν ο Έπαρχος Λήμνου κος Ευάγγελος Γιαρμαδούρος, η επικεφαλής του συνδυασμού «Νίκη για τη Λήμνο» κα Ελεονόρα Γέωργα, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης  και πλήθος θεατών.

  Η παρέλαση των χορευτικών τμημάτων στους δρόμους της πόλης μας, το χορευτικό οδοιπορικό  στην

 Ανατολική Ρωμυλία(παράλια Μαύρης Θάλασσας), Δυτική Θράκη, Σέρρες, Δυτική Μακεδονία, Νησιά Νοτίου Αιγαίου ,Λήμνο, το  μικρό λαϊκό αφιέρωμα με τραγούδια και χορούς που αφορούσαν στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας την όμορφη Θεσσαλονίκη, σε συνδυασμό με τον μεγάλο αριθμό των χορευτών, την ομορφιά και τον πλούτο των παραδοσιακών φορεσιών καθώς και την αρτιότητα στην διοργάνωση της εκδήλωσης, εντυπωσίασαν  και επιβραβεύτηκαν με το θερμό χειροκρότημα των θεατών.

   Την Δευτέρα 22-7-2019 στο χώρο του Ναυτικού Ομίλου Λήμνου πραγματοποιήθηκε παραδοσιακό γλέντι προς τιμή των χορευτών και των συνοδών τους από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκοτούσσας Σερρών, όπου μεταξύ των άλλων οι φιλοξενούμενοι φίλοι μας γεύτηκαν Λημνιακά φαγητά και γλυκά που απλόχερα πρόσφεραν οι κυρίες του συλλόγου.

 

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ:

-Το ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΛΗΜΝΟΥ για την στήριξη του σε όλη μας την προσπάθεια.

-Τον ΟΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ για την διάθεση του αύλειου χώρου του Γυμνασίου Μύρινας, την τεχνική και διαφημιστική υποστήριξη.

-Τον ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για την διάθεση μέρους των παραδοσιακών φορεσιών.

-Τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΟΝΤΙΑΤΙΝΩΝ και ιδιαιτέρως τις κες Ευαγγελία Ρούλια και Ελένη Ρούσσου για την επί σειρά ετών θερμή υποστήριξη τους.

-Την μεταφορική ΦΥΛΛΑΔΙΤΗ-ΚΡΥΣΤΑΛΛΑ για την δωρεάν μεταφορά των φορεσιών.

-Το ΛΗΜΝΙΑΚΟ ΩΔΕΙΟ και τα μέλη του μουσικού σχήματος κρουστών “BARTALIA”.

Tον ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΚΟΤΟΥΣΣΑΣ ΣΕΡΡΩΝ.

-Τις κες Ντίνα Ματσικά,Λουίζα Μετσάι και τους κους Χρήστο Αλατερά και Σπύρο Λούσκο για την βιντεοσκόπηση και φωτογράφηση.

-Τον κο Δημήτρη Αμπελώμο για την πολύτιμη βοήθεια του.

-Την κα Δέσποινα Λυρούδια για την πολύτιμη βοήθεια της.

-Την κα Ντίνα Ματσικά για την θερμή υποστήριξη της σε κάθε μας προσπάθεια.

-Την κα Έλλη Τριανταφύλλου για την καλλιτεχνική επιμέλεια.

-Την κα Καίτη Σαπέρα για τη στήριξη της σε κάθε μας προσπάθεια.                              -Την επιχείρηση «ΠΟΔΗΛΑΤΟ» και την κα Φωτεινή Κουκουνάρη.

-Την επιχείρηση “SUNSET” και την κα Ελένη Καβίτζου.

-Τις χορεύτριες και χορευτές του συλλόγου, που αφιέρωσαν ένα μεγάλο μέρος από τον προσωπικό τους χρόνο για τις απαιτήσεις

της εκδήλωσης και που πάντα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια με  πολλή δουλειά, αλλά και προσωπικά έξοδα για το καλύτερο αποτέλεσμα.

-Τους γονείς των χορευτριών του τμήματος εφήβων που συμμετείχε στην παράσταση για την εμπιστοσύνη τους ,που μας τιμά.                                                        -Τα ΜΜΕ του τόπου μας για την προβολή της εκδήλωσης.

  Και τέλος όλους εσάς που κάθε φορά μας τιμάτε με την παρουσία σας στις εκδηλώσεις μας και μας ενθαρρύνετε με τα όμορφα λόγια και το ζεστό σας χειροκρότημα.

   Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το τέλος Σεπτέμβρη με κάτι νέο και μεγαλύτερο.

  Μέχρι τότε ευχόμαστε σε όλους σας ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ.

 Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΧΡ. ΑΛΑΤΕΡΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΛΑΣΗ  ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΜΥΡΙΝΑΣ.

                               

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button