ΕπίκαιραΕπιλεγμένα

Ο Ντ. Χριστιανόπουλος για το Λημνιό Ποιητή Ν. Βίγλα.

Ο ιδιαίτερα σπουδαίος  ποιητής, διηγηματογράφος, δοκιμιογράφος, μεταφραστής, ερευνητής, λαογράφος, εκδότης και βιβλιοκριτικός από τη Θεσσαλονίκη Ντίνος Χριστιανόπουλος, είναι και πάλι στο προσκήνιο, αυτή τη φορά με την αναχώρηση του από το προσκήνιο  της ζωής..

Είχαμε ασχοληθεί, ως εφημερίδα «ΛΗΜΝΟΣ» με τον Ποιητή αρκετά χρόνια πριν, το 2007, όταν είχε σχολιάσει με τον  δικό του μοναδικό τρόπο την εργασία της Χαρούλας Ζαμπετάκη Πλιάτσκα για τον εξ αίματος συγγενή της, Λημνιό Ποιητή του μεσοπολέμου, Νικόλαο Βίγλα, τον γνωστό στην κοινωνία της Λήμνου, ως Νικολέττο. Παραθέτουμε το δημοσίευμα της εφημερίδας με ημερομηνία 12/12/2007  (φωτογραφία)

Ο Ντίνος Χριστιανόπουλος έγραψε τότε, στο  σημείωμά του  προς τη Χαρούλα Ζαμπετάκη Πλιάτσκα το εξής :

 

Θεσσαλονίκη, 14.10.2007

Φίλη κ. Πλιάτσκα,

Με πολλή χαρά έλαβα και διάβασα το ωραίο αφιέρωμα που κάνατε στον ποιητή της  Λήμνου Νίκο Βίγλα, ύστερα από μεγάλη έρευνα και συγκέντρωση των καταλοίπων του.

Ομολογώ, δεν ήξερα σχεδόν τίποτε και χάρη σε σας έμαθα ένα σωρό πράγματα. Τα γραψίματά του δεν είναι κακά, απλώς δεν πρόλαβε να δώσει τον καλύτερο εαυτό του.  Πάντως είναι μία προσωπικότητα που με την επίδοσή του στα γράμματα τίμησε και με το  παραπάνω τη Λήμνο.  Και χάρη σε σας έγινε γνωστό ότι τον τίμησαν και σπουδαία περιοδικά της εποχής, όπως η «Νέα Εστία», τα «Νεοελληνικά  Γράμματα» και η «Πνευματική Ζωή».

Η δουλειά που κάνατε θεωρώ  πως είναι σπουδαία: Χαρίσατε έναν σημαντικό άνθρωπο στην πατρίδα του.  Κι αυτό δεν είναι λίγο.

Φιλικά,

Ντίνος Χριστιανόπουλος

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button