Απόψεις

Απο την Παραλία Πλατύ τα κλεμμένα θαλασσινά για να πουληθούν άλλα μαγαζιά…

Πολλά ερωτηματικά δημιούργησε και  εξήψε  την περιέργεια του κοινού η παράξενη υπόθεση κλοπής Ψαριών και Καλαμαριών και κάποιων ποσών, όσα  βρέθηκαν, ενώ  βασικός στόχος ήταν τα θαλασσινά . Ακομη και η συχνότατα των διαρρήξεων  4 σε 5 μέρες στη Λήμνο είναι κάτι που για το Νησί είναι αξιοπερίεργο.

Για να δώσουμε κάποιες   λεπτομέρειες , όσες μας επιτρέπεται, αυτής της Υπόθεσης οι Κλοπές έγιναν  από ταβέρνες , εστιατόρια της Παραλίας του Πλατύ και η προσπάθεια να διατεθούν έγινε σε αντίστοιχα μαγαζιά της  Κεντρικής και Ανατολικής Λήμνου, της οποίας κάτοικος είναι ο συνεληφθείς την Καλοκαιρινή περίοδο.

Αυτά,  πέραν των άσων αναφέρονται στο Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας που είναι το εξής:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις (4) περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών τετελεσμένες και σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν το τελευταίο πενθήμερο στη Λήμνο

 

Συνελήφθη ημεδαπός και σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία

 

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, διαρρηκτικά εργαλεία, κουκούλα τύπου full face, ναρκωτικές ουσίες, σιδερογροθιά και ποδήλατο

 

Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Μύρινας, τέσσερις (4) περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών τετελεσμένες και σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα του τελευταίου πενθημέρου στη Λήμνο.

 

Για τις συγκεκριμένες υποθέσεις, συνελήφθη χθες (12-08-2020) στη Λήμνο, ημεδαπός, ηλικίας 41 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της κλοπής, της κατοχής ναρκωτικών ουσιών και της παράνομης οπλοκατοχής.

 

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εντοπίστηκε ο 41χρονος σε παραλιακή περιοχή και στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου βρέθηκαν στην κατοχή του, φρέσκα θαλασσινά είδη (ψάρια και καλαμάρια) αξίας -1.300- ευρώ περίπου, καθώς και το χρηματικό ποσό των -500- ευρώ, που όπως προέκυψε, είχε αφαιρέσει από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε χώρους του οποίου μπήκε παραβιάζοντας είσοδο, το προηγούμενο βράδυ.

 

Κατά την περαιτέρω έρευνα διακριβώθηκε ότι, ο συλληφθείς, την 10-08-2020 μπήκε από ανασφάλιστη είσοδο σε έτερο κατάστημα, απ’ όπου αφαίρεσε τρόφιμα (κατεψυγμένα θαλασσινά) και ποτά αξίας -500- ευρώ περίπου, καθώς και το χρηματικό ποσό των -200- ευρώ, ενώ την 12-08-2020 αποπειράθηκε ανεπιτυχώς να διαρρήξει ένα ακόμη κατάστημα, καθώς έγινε αντιληπτός από διερχόμενο άτομο.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν, τα παραπάνω φρέσκα θαλασσινά είδη (ψάρια και καλαμάρια), το χρηματικό ποσό των -500- ευρώ, αλλά και διαρρηκτικά εργαλεία (πένσα και κατσαβίδι), κουκούλα τύπου full face και σιδερογροθιά, που βρέθηκαν σε χώρο καταστήματος και άνηκαν στον 41χρονο.

 

Επίσης κατασχέθηκαν, δύο (2) νάιλον συσκευασίες με ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης (χασίς) βάρους -57- περίπου γραμμαρίων, που βρέθηκαν στην κατοχή του δράστη, καθώς και ποδήλατο αξίας -300- ευρώ, που είχε αφαιρέσει από εξωτερικό χώρο επιχείρησης στη Λήμνο.

 

Τις έρευνες και την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μύρινας.

 

 

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button