Λήμνος

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ… Η ΙΔΕΑ ΕΠΕΣΕ !

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ... Η ΙΔΕΑ ΕΠΕΣΕ !

Οι 3ημερες Μέρες Ρωσοελληνικης Φιλίας στη Λήμνο  μας έδωσαν την ευκαιρία για μια συνέντευξη με τον επικεφαλής της Αποστολής,  Προέδρο  του Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών της Ρωσίας   Λεονίντ Ρεσέτνικοφ.   (στη Φωτογραφία αριστερά , στη μέση ο διερμηνέας και αριστερά η κόρη του Έλενα)

Ο  Ρώσος Αξιωματούχος , με το βαθμό του στρατηγού,   Σύμβουλος του Προέδρου Πούτιν  και  φίλος  του από τα παλιά ( Σοβιετική Ένωση),   είναι  ο άνθρωπος που έχει την ευθύνη  μιας  οργάνωσης  προσωπικοτήτων  το όνομα ΛΗΜΝΟΣ,  στη Μόσχα.

Μιλήσαμε ανοιχτά  και για όλα… Βεβαίως αυτή την περίοδο και για τις ελληνορωσικες σχέσεις που σκοτείνιασαν κάπως με την απέλαση Ρώσων διπλωματών.

Ο Λεοντιντ Ρεσέτνικοφ.απερίφραστα μας  είπε  ότι θεωρεί ότι  αυτό που συμβαίνει τώρα  πρόσκαιρο που σύντομα θα ξεπεραστεί …  Όπως και να έχει όμως η Ρώσικη Αποστολή θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, πρόσθεσε.

Μας  θύμισε ότι η ομάδα ΛΗΜΝΟΣ  στη Μόσχα εργάζεται συνεχώς για την επίσκεψη αυτή και κατά καιρούς εχει  φέρει στο Νησί προσωπικότητες  παγκοσμίου φήμης , όπως ο Ρώσος Σκηνοθέτης Νικήτα Μιχάλκοφ, ο οποίος κατά την παραμονή εδώ  επιμελήθηκε μιας Ταινίας  με θέμα την  Ρώσικη παρουσία στη Λήμνο, που είδαν εκατομμύρια  τηλεθεατές στη Ρωσια.

 Παλιότερα ο Λ. Ρεσέτνικοφ έχει γράψει ένα βιβλίο για την ιστορία των Ρώσων,  ευγενών,  στρατιωτικών και των οικογενειών τους  που ήρθαν  στη Λήμνο ηττημένοι  από τους κόκκινους του Λένιν…

Το Βιβλίο αυτό με πολύ φωτογραφικό υλικό,  ονόματα  και  δραστηριότητες των Ρωσων εδώ στη Λήμνο, μας είπε ο Λ.   Ρεσέτνικοφ,  το έδωσε ο ίδιος στον Πουτιν, οποίος έδειξε ενδιαφέρον

Σε εκείνο το σημείο ρωτήσαμε  τον συνομιλητή μας   και  προσωπικό φίλο του Πρόεδρου της Ρωσίας,  πόσο είναι πιθανό κάποια φορά να επισκεφτεί τη Λήμνο ο Πούτιν, όταν  μάλιστα μπορεί να το συνδυάσει και με επίσκεψη στο γειτονικό στη Λήμνο , Άγιο Όρος…

Για να ενισχύσουμε την ερώτηση μας  θυμίσαμε ότι ο Κάρολος  της Αγγλίας  έχει ακολουθήσει,  πριν μερικά χρόνια,  αυτή τη διαδρομή:   Άφιξη στη Λήμνο αεροπορικώς και στη συνέχεια με σκάφος,  που τον περίμενε,   μετάβαση στο Άγιο Όρος.

Χαμογέλασε   καθώς η ιδέα του φάνηκε καλή!  

Αν ο Ρώσος Πρόεδρος  θελήσει να επισκεφτεί το Αγιο Ορος,  η πιο ασφαλής και  “γοητευτική”  διαδρομή είναι μέσω Λήμνου… Γιατι όχι λοιπόν,  όταν ο σπόρος έπεσε!

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button