Ανακοινώσεις

O Ρομποτικός Σερβιτόρος “ΖΗΚΟΣ”, άλλη μια πρωτοπορία από το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου!

Δράσεις Ρομποτικής και Τεχνολογίας στο Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου

 Την Τρίτη, 10 Μαΐου 2022, η κ. Πανδώρα Σιφνιώτη,  υπεύθυνη του  ευρωπαϊκού προγράμματος “Open Science Hab” που υλοποιείται για δεύτερη σχολική χρονιά στο Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου από τη “SciCo Maker Lab”, παρακολούθησε την επίδειξη της ομάδας Ρομποτικής του σχολείου μας «PieceMaker» που αφορούσε το έργο LXS BIORESEARCH,  μέρος του οποίου υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το ΕΠΑΛ Μύρινας.

Το συγκεκριμένο ευρωπαϊκό  δίκτυο συνεργασίας (Open Science Hub Network), παρέχει τεχνογνωσία και εξοπλισμό, με σκοπό να υποστηρίξει έργα έρευνας και καινοτομίας, που θα προκύψουν από τις πρωτοβουλίες, που θα αναλάβουν τα σχολεία αξιοποιώντας την Διερευνητική Μεθοδολογία Μάθησης (Inquiry-based Learning) και την Υπεύθυνη Έρευνα και Καινοτομία (Responsible Research & Innovation). Συμμετέχουν 9 ευρωπαϊκές χώρες (Ολλανδία, Γαλλία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Τσεχία, Αυστρία, Ιταλία και Ελβετία).

Την Παρασκευή, 13 Μαΐου 2022, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το 11ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας με τη συμμετοχή σχολείων από το Βόρειο Αιγαίο και την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας. Βασικός σκοπός του Φεστιβάλ είναι η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των εκπαιδευτικών πληροφορικής με τους εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων και η δημιουργία διαθεματικών και διεπιστημονικών σχεδίων εργασίας/έρευνας (project).

 

Το σχολείο μας συμμετείχε με την παρουσίαση του έργου Αυτόματος σερβιτόρος «Ο Ζήκος»  https://youtu.be/0kEbQDB29b4) που υλοποίησε η Β Τάξη Γυμνασίου στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.

 

Η σχολική κοινότητα του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου συγχαίρει όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στις παραπάνω δράσεις με υπεύθυνο τον καθηγητή Πληροφορικής του σχολείου μας κ. Νικόλαο Χαβιά.

Η Διευθύντρια

Χαριτίνη Φωτοπούλου

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button