Απόψεις

Όχι Αιολικό Πάρκο η Λημνος. Διαμαρτυρία στο Λιμάνι της Πλακας

Πρωτοβουλία πολιτών «Save Lemnos»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρίτη 26 Απριλίου 2022

Την Τρίτη 26 Απριλίου πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι της Πλάκας,  προκειμένου να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στα σχέδια δημιουργίας αιολικού σταθμού σε θαλάσσια περιοχή πολύ κοντά στο χωριό.

Στη δράση μας συμμετείχαν κάτοικοι του χωριού, επαγγελματίες της περιοχής αλλά και επισκέπτες που βρέθηκαν στο νησί την περίοδο του Πάσχα.

Στο χώρο του λιμανιού, κρεμάσαμε πανό με σύνθημα «Οι ζωές μας πάνω απ’ τα κέρδη σας» ενώ φωνάξαμε και συνθήματα ενάντια στη μετατροπή της Λήμνου σε ένα τεράστιο αιολικό «πάρκο».

Η διαμαρτυρία μας ήταν ειρηνική και στόχο είχε την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση πάνω σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο ζήτημα που θα καθορίσει την τύχη της ανατολικής Λήμνου και όχι μόνο.

Μετά και από την παρουσίαση του έργου από τους εκπροσώπους της εταιρείας την Τρίτη 12 Απριλίου, για ένα πράγμα είμαστε σίγουροι: Στόχος των «επενδυτών» δεν είναι το καλό της Λήμνου και των ανθρώπων της, παρά μόνο το καλό της δικής τους τσέπης.

Για να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους όλοι αυτοί οι μεγάλοι όμιλοι είναι διατεθειμένοι να ρημάξουν τον τόπο που παραλάβαμε από τους προγόνους μας και θέλουμε να παραδώσουμε ακέραιο στα παιδιά μας. Είναι διατεθειμένοι να περικυκλώσουν ολόκληρη  την περιοχή μας με θηριώδεις μηχανές, η τοποθέτηση των οποίων θα υποβαθμίσει  βαρύτατα το περιβάλλον αλλά και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Με ανεπανόρθωτες ζημιές στο οικοσύστημα του βυθού, την ορνιθοπανίδα αλλά και την κοινωνική και επαγγελματική ζωή των ανθρώπων, ιδίως εκείνων που βιοπορίζονται από τη θάλασσα (αλιεία και τουρισμός) αλλά και όσων επέλεξαν να ζήσουν στον τόπο μας.

Δηλώνουμε σε όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις πως τα σχέδια υλοποίησης του υπεράκτιου αιολικού σταθμού της εταιρείας «Υπεράκτια Αιολικά Πάρκα Αιγαίου», μας βρίσκουν αντίθετες και αντίθετους γιατί αποτελούν σοβαρή απειλή για τον τόπο μας, τον οποίο είμαστε διατεθειμένοι να υπερασπιστούμε όσο καλύτερα μπορούμε.

Καλούμε τους φορείς της Αυτοδιοίκησης, τους περιβαλλοντικούς συλλόγους και κάθε άνθρωπο που έχει πραγματικό ενδιαφέρον για το νησί και τους ανθρώπους του να πάρει θέση.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button