ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Τα Γαϊδούρια της Λημνου !

Τα άλογα στη Λήμνο,  μερικά απο τα οποία πήραν μέρος στις Ιπποδρομίες της Καλλιόπης,  θα πρέπει να είναι,   μετά  και από το “ξεσκάλισμα” με την  ευκαιρία των ιπποδρομιών,  μερικές δεκάδες, … κάπου 50 με 60 υπολογίζω.

Ο γάιδαρος το “φτωχό” ξαδερφακι του Αλόγου, είναι  σε εξαφάνιση και ελάχιστοι  εχουν μείνει για τη μεταφορά των ηλικιωμένων αφεντικών τους, οι οποίοι  δεν έχουν πάρει ποτέ δίπλωμα οδήγησης αυτοκίνητου.

Το Άλογα θα αντέξουν  στο χρόνο,  αφού το ωραίο αυτό ζώο το διατηρούν κάποιοι  για συντροφιά και ιππασία. Ο Γάιδαρος χωρίς αυτή την προοπτική σύντομα  θα εξαφανιστεί… Δεν  ήταν πάντα έτσι !

Σε μια λίστα επίσημη απο το μακρινό 1918, πριν 107 χρόνια,  τα άλογα με τις φοράδες ήταν 2.058 ενώ τα Γαϊδουρια  3.239 !

Για να κάνουμε πιο συγκεκριμένο  και κατανοητό αυτόν  το αριθμό των Γαϊδουριών  θα τον μοιράσουμε στα 32 χωριά της Λήμνου,  οπότε σε  κάθε χωριό αναλογούν `100 γαϊδουριά ή αλλιώς κατά ένα  άλλο υπολογισμό με “περίπου” στοιχεία αναλογεί  σε  κάθε  7 κάτοικους,   1 Γάιδαρος !

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button