Λήμνος

ΟΧΙ ΛΥΚΟΙ ΑΛΛΑ ΕΛΑΦΙΑ ΣΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ !!!

ΟΧΙ ΛΥΚΟΙ ΑΛΛΑ ΕΛΑΦΙΑ ΣΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ !!!

Τα συνήθως κυνηγημένα ελάφια, κατά καιρούς από σκύλους και  ενίοτε ανθρώπους,  από θύματα έγιναν  θύτες και κάνουν ζημιές στα πρόβατα και δη στα ετοιμόγεννα.

Το φαινόμενο έχει  παρατηρηθεί στην περιοχή του Θάνους,   όπου κάποιοι κτηνοτρόφοι μετρούν τις ζημιές τους…  καθώς ετοιμόγεννα πρόβατα δεχτήκαν επίθεση με τα κέρατα αρσενικών ελαφιών και οι ιδιοκτήτες τους  τα βρήκαν σκοτωμένα απο βαριά χτυπήματα…

Η  ζημιά είναι σημαντική και μάλιστα η συγκεκριμένη (ζημιά) δεν συγκαταλέγεται σε αυτές που τυγχάνουν αποζημίωσης από τον ΕΛΓΑ…

Τελικά  ΤΑ ΕΛΑΦΙΑ της ΛΗΜΝΟΥ,  ένα στολίδι για του Τουριστικό νησί μας, είναι καταστροφικά για άλλες δραστηριότητες,  όπως  μπαξέδες δέντρα και τώρα και στην κτηνοτροφία.  

Πάντως το πιο επικίνδυνο απο τα ελάφια,  όταν είναι ανεξέλικτα, όπως συμβαίνει στη Λήμνο, είναι οι  περιπτώσεις που αποτελούν κίνδυνο στους δρόμους του Νησιού για τα αυτοκίνητα και περισσότερο τα Μηχανάκια.

Με αφορμή τα τελευταία  περιστατικά μιλήσαμε με τον  κτηνίατρο τον κ. Μπουλώτη, ο οποίος μας είπε ότι οι επιθέσεις των ελαφιών για τη Λήμνο είναι πρωτόγνωρες και  ίσως συμβαίνουν γιατι τα αρσενικά ελάφια θέλουν να ορίσουν το χώρο εξουσίας τους για τη δημιουργία αγέλης και έτσι επιτίθενται στα πρόβατα εντός αυτών των ορίων…

Οπως και να ΄χει, μας ειπε ο κ. Μπουλωτης θα πρέπει η κυκλοφορία των ελαφιών να ελεγχτεί και να μπουν σε εφαρμογή παλιότερες αποφάσεις ενώ για τις ζημιές θα πρέπει ο Δήμος ως φορέας ελέγχου  των ελαφιών να βρει τρόπο να αποζημιώσει τις καταστροφές που προκύπτουν από αυτά..

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΗΜΝΙΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥ JOHN KAZ (ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑΝΝΗ)  

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button