ΕπίκαιραΕπιλεγμένα

Οι Άνεργοι των ξενοδοχείων της Λημνου εκπέμπουν SOS. Επιστολή στον Πρωθυπουργό !!!

Προς  Πρωθυπουργό

Κοινοποίηση  Υπουργό Εργασίας, Βουλευτές νομού Λέσβου, Έπαρχο Λήμνου, Δήμαρχο Λήμνου

Ομοσπονδία Επισιτισμού, Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Αττικής, Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο

ΜΜΕ

Κύριε πρωθυπουργέ,

Εδώ στο ακριτικό νησί της Λήμνου που ζούμε, οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και στον επισιτισμό είμαστε πολλοί, και το κύριο εισόδημά μας πλέον δεν υπάρχει.

Είμαστε στη δυσμενή θέση όπου για δεύτερη συνεχή  χρονιά το ξενοδοχείο PORTO MYRINA PALLAS Λήμνος δεν θα λειτουργήσει και φέτος το καλοκαίρι. 60  εργαζόμενοι μένουν κυριολεκτικά στον αέρα, χωρίς εισόδημα.

Το γεγονός αυτό διαψεύδει όσους λένε ότι η επιστροφή στην κανονικότητα σημαίνει δουλειά για όλους με δικαιώματα και ζωή «ζάχαρη».

Χωρίς να το έχουμε επιλέξει βρεθήκαμε χωρίς δουλειά, και καμιά απολύτως προοπτική για ένα βοήθημα που θα μας έκανε να πάρουμε μια μικρή ανάσα. για να μπορέσουμε να καλύψουμε την υγεία μας  την διατροφή μας την επιβίωσή μας.

Δεν υπολογίσατε τα ξενοδοχεία που δεν θα ανοίξουν …αφήνοντας τους εργαζόμενους χωρίς το ειδικό βοήθημα που δώσατε πέρυσι, και το διακόψατε έχοντας σαν αποτέλεσμα δυσάρεστες συνέπειες στην ζωή μας.

Κύριε πρωθυπουργέ,

Οι εργαζόμενοι του συγκεκριμένου ξενοδοχείου που με τον ιδρώτα τους στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια την λειτουργία του, τώρα καλούνται αυτοί  να πληρώσουν τη νύφη της εξαγοράς του από άλλη εταιρεία, μένοντας άνεργοι, χωρίς εισόδημα και ασφάλιση.

Τελικά η κραυγαλέα αυτή εξέλιξη αποκαλύπτει σε όλο του το μεγαλείο το ψέμα  ότι δήθεν η καπιταλιστική  ανάπτυξη είναι για όλους ,ότι ο Τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία που δεν απειλείται από κρίσεις κ.α. Η  εξωστρέφεια στην οικονομία που ευαγγελίζονται όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή, μπορούν να διασφαλίζουν την κερδοφορία και την διάσωση  ομίλων και μεγάλων τουριστικών επιχειρήσεων, ακόμα και με την αλλαγή χεριών, δεν μπορούν όμως να εξασφαλίσουν μόνιμη δουλειά και εισόδημα στους εργαζόμενους.

  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να καλύψετε  τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου ασφαλιστικά  και  οικονομικά. Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας τους και τα δικαιώματά τους.
  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να καταβάλετε την αποζημίωση ειδικού σκοπού. Να καταβάλετε έκτακτο βοήθημα 600 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους που παραμένουν άνεργοι. Να επιδοτηθούν όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις με το επίδομα ανεργίας για όσο διάστημα παραμένουν άνεργοι.
  • Να παγώσουν όλα τα δάνεια και οφειλές προς το δημόσιο και να μην διακοπεί από κανένα σπίτι το τηλέφωνο-νερό-ρεύμα.

 

Κλείνοντας πρέπει να αναφέρουμε ότι στο  νησί μας υπάρχουν περιορισμένες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, και καταλύματα ούτως ώστε να είχαμε την δυνατότητα να βρούμε και κάπου αλλού δουλειά

Πρέπει να μας υπολογίσετε ως ανθρώπους και ως εργαζόμενους, και να στηρίξετε το δικαίωμά μας στη ζωή.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Αντιπρόεδρος                                               Η Γ. Γραμματέας

Φωτο: Η παραλία του Αυλώνα με το επιβλητικό στην περιοχη PORTO MYRINA PALLAS

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button