Επίκαιρα

Οι μαθητικές ταινίες προηγούνται και τα βραβεία έπονται !

Οι μαθητικές ταινίες προηγούνται και τα βραβεία έπονται

Το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου βρέθηκε στη Χίο στις 25 Ιουνίου για το 10ο Διανησιωτικό Φεστιβάλ 2021-2022 Μαθητικών Ταινιών Β. και Ν. Αιγαίου Cineμάθεια που διοργανώνει ο Τομέας Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Χίου με υπεύθυνη την κ. Στέλλα Τσιροπινά σε συνεργασία με τον Δήμο και την Περιφερειακή Ενότητα Χίου.

Η Ελένη Καλογιάννη, η Ελευθερία Λιγδαρά, ο Χρήστος Σαμοθράκης και ο Αντώνης Μιχάκης, μαθητές και από τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου, εμπνεύστηκαν από τη φράση του ζωγράφου και λογοτέχνη Φώτη Κόντογλου “Καλό είναι να υπάρχεις αλλά να ζεις είναι άλλο πράγμα” και δημιούργησαν την ομότιτλη βιογραφική ταινία ντοκιμαντέρ η οποία απέσπασε τα παρακάτω βραβεία:

Β’ Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Ντοκιμαντέρ                                     

Βραβείο Τεκμηρίωσης

Βραβείο Απόδοσης Κειμένου για την Ελένη και την Ελευθερία

Γ’ Βραβείο Αφίσας για τον Χρήστο

Η Χάρις Μεργιά, μαθήτρια της Α’  Γυμνασίου, αυτοσχεδίασε με αφορμή τον στίχο του Ανδρέα Κάλβου “Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία” και μαζί με τον Χρήστο Σαμοθράκη έφτιαξαν την ταινία μυθοπλασίας μικρού μήκους “Η Απόφαση” για την οποία απέσπασαν τα παρακάτω βραβεία:

Β’ Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μυθοπλασίας

Βραβείο Σεναρίου

Βραβείο Α’ Ρόλου για τη Χάρις

Α’ Έπαινο Αφίσας για τη Χάρις και τον Χρήστο

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Χαριτίνη Φωτοπούλου, Ουράνια Χαλικιώτου, Ζωή Τασομηνοπούλου

Η συμμετοχή του σχολείου μας στο Φεστιβάλ της Χίου πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της οικογένειας Φάνη και Ανίτας Χαλαμανδάρη που διαχρονικά στηρίζει το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου και μοιράζεται τη χαρά μας για την πρόοδο των παιδιών και τις πανελλήνιες και διεθνείς διακρίσεις τους.

Αξίζουν συγχαρητήρια στις μαθήτριες και στους μαθητές που συμμετείχαν και στις δύο ταινίες, στις καθηγήτριες που είχαν την παιδαγωγική ευθύνη των προγραμμάτων και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς για την υποστήριξη και διευκόλυνση που παρέχουν πάντα στο σχολείο και στις δράσεις του.

Η Διευθύντρια                                                                                 Χαριτίνη Φωτοπούλου

 

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button