Επίκαιρα

Οι ροδακινιές της Βέροιας

Οι ροδακινιές της Βέροιας

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Ο κάμπος της Ημαθίας κάθε άνοιξη μεταμορφώνεται σε έργο τέχνης. Οι χιλιάδες ροδακινιές ανθίζουν κάνοντας τα χωράφια να μοιάζουν με απέραντη ροζ θάλασσα.
Έτσι και φέτος το τοπίο είναι εντυπωσιακό. Το υπέροχο ιριδίζον ροζ χρώμα σκεπάζει ομοιόμορφα την περιοχή και μαγεύει τους πάντες διατρανώνοντας την άφιξη της πιο χρωματιστής εποχής του χρόνου.
Το εξαιρετικής ομορφιάς φυσικό φαινόμενο της ανθοφορίας στην Ημαθία διαρκεί περίπου 20 ημέρες (κάθε χρόνο τον μήνα Μάρτιο) και πολλοί είναι αυτοί που το συγκρίνουν με τις ανθισμένες κερασιές της Ιαπωνίας.
Τα άνθη της ροδακινιάς, που συμβολίζουν την αναγέννηση και τη γονιμότητα κάνουν όλο και περισσότερα ζευγάρια από την Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον να φωτογραφηθούν ανάμεσα σ’ αυτά τα δέντρα με αφορμή τον γάμο τους.
Οι ανθισμένες ροδακινιές της Βέροιας είναι πλέον διάσημες σε όλο τον κόσμο καθώς έχουν πρωταγωνιστεί και σε ντοκιμαντέρ του National Georgaphic.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button