ΑνακοινώσειςΕπιλεγμένα

Οι Σπουδαστές του ΣΑΕΚ πάνε Πανεπιστήμιο !

ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΗΣ Σ.Α.Ε.Κ. (ΠΡΩΗΝ ΙΕΚ) ΛΗΜΝΟΥ ΠΑΝΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ…!!

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ THΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΉΣ ΤΗΣ Σ.Α.Ε.Κ. ΛΗΜΝΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

Την Τρίτη 23/01/24 οι σπουδαστές της Ειδικότητας ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΏΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΉΣ Α εξαμήνου της Δημόσιας Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Λήμνου με την εκπαιδεύτρια τους κα Μπαντά Αγγέλα, οι σπουδαστές της Ειδικότητας ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ Α εξαμήνου με τον εκπαιδευτή τους κ. Ρόκκο Γεώργιο και η Διευθύντρια της Σχολής κα Λυγδά Ιουλία επισκέφτηκαν το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής (ΤΕΤΔ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Θέμα της διάλεξης: «Εισαγωγή στην ανάλυση χρονοσειρών».

Ο Επίκουρος Καθηγητής του ΤΕΤΔ κος Καλούδης Στάθης ενημέρωσε τους σπουδαστές για το τι είναι οι χρονοσειρές, τους λόγους που μελετώνται, την σημαντικότητα της ανάλυσης τους, καθώς και τα χαρακτηριστικά τους.

Στην συνέχεια, οι σπουδαστές εισήλθαν στο περιβάλλον Google Colaboratory, υπηρεσία cloud από την Google Research, για να γράψουν και να εκτελέσουν πηγαίο κώδικα στην γλώσσα προγραμματισμού Python.
Σκοπός ήταν η πρόβλεψη της εξέλιξης ενος χρονικά μεταβαλλόμενου μεγέθους και η εύρεση ακραίων τιμών.

Οι σπουδαστές ενθουσιάστηκαν από την εξαιρετική διάλεξη του κ. Καλούδη και το ωραίο περιβάλλον του Εργαστηριακού χώρου του ΤΕΤΔ, παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον και διατύπωναν τις ερωτήσεις τους καθ’ όλη τη διάρκεια της διάλεξης.

Η Διεύθυνση της Σ.Α.Ε.Κ. ΛΗΜΝΟΥ ευχαριστεί θερμά τον καθηγητή κ Καλούδη Ευστάθιο για την άμεση και πρόθυμη ανταπόκριση στην πρόταση-αίτημα της Διευθύντριας της Σχολής κ. Λυγδά Ιουλίας, για την φιλοξενία στο χώρο του ΤΕΤΔ και για την άρτια παρουσίαση και διάλεξή του!!
Επίσης ευχαριστεί τον Πρόεδρο του ΤΕΤΔ κ. Γκατζιώνη Κωνσταντίνο για την άριστη συνεργασία μεταξύ ΤΕΤΔ και ΣΑΕΚ ΛΗΜΝΟΥ!

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button