Επίκαιρα

Ολα τσάμπα για τους ψηφοφόρους

Χωρίς διόδια

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου αύριο (24/6) μέχρι το πρωί στις 8 τη Δευτέρα δεν πληρώνουμε διόδια, “για να διευκολυνθούμε να πάμε να ψηφίσουμε”. Εννοείται ότι δεν θα πληρώσουν διόδια ούτε κι αυτοί που δεν θα ψηφίσουν. Δηλαδή, εκεί στα διόδια δεν θα σε ρωτάνε, πού πηγαίνεις, εάν θα ψηφίσεις κλπ. Απλά οι μπάρες θα είναι σηκωμένες, περάστε ελεύθερα χωρίς να σταματήσετε και χωρίς να πληρώσετε, για να πάτε όπου θέλετε και να κάνετε ότι σάς αρέσει. Ευκαιρία, λοιπόν, για μια ευχάριστη εκδρομούλα  που θα συνδυάζεται είτε  με ψήφο, είτε χωρίς ψήφο.

 

Εγώ προσωπικά έχω υπόψη μου τις ψαροταβέρνες δίπλα στο κύμα στον Μακρύγιαλο (π.χ. «Κόκκινη Βάρκα» κλπ.), τον μπακαλιάρο με σκορδαλιά και πατάτες τηγανητές στη λαδόκολλα στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης, και για επιδόρπιο, τρίγωνα Πανοράματος με μπόλικη σιροπιαστή κρέμα, το ρεβανί με παγωτό καϊμάκι στη Βέροια, και τους τραγανούς μελωμένους λουκουμάδες Τσιμτσιούδα πασπαλισμένους με μπόλικη κανέλα στον Κολινδρό.

 

Πολύ τσιγκούνικο είναι το κράτος μας. Μόνο μια φορά στα 4 χρόνια μάς χαρίζει τα διόδια (και επιστρέφει τις πινακίδες των αυτοκινήτων), δηλαδή όποτε έχει εκλογές. Και μόνο για 2 μέρες. Ας το έκανε λίγο πιο γενναιόδωρα, για περισσότερες μέρες, έστω για 10-15. Να κυκλοφορούμε λίγο πιο ελεύθερα, όπως γίνεται όλο το χρόνο συνέχεια μέρα-νύχτα π.χ. στη Γερμανία, τη Σουηδία κλπ. που δεν έχουν καθόλου διόδια. “Προς διευκόλυνσιν όσων μεταβαίνουν για διακοπές”. Και για εκείνους που θέλουν να πάνε λίγο πιο μακριά απ’ την πόλη τους και δεν τολμούν λόγω και του μεγάλου κόστους των διοδίων.

Για παράδειγμα, για να πάνε στο Βόλο για τσίπουρο, στο Πήλιο για σπεντζοφάι, στο Μέτσοβο για κατσικάκι στη σούβλα, στα Γιάννινα για μπακλαβά, σοκολατόπιτα, κλπ.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button