Επίκαιρα

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι Σχολές Γονέων στην Ατσική

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολές Γονέων στην Ατσική από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λήμνου: Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διήμερο συναντήσεων συμβουλευτικής γονέων βιωματικού χαρακτήρα που διοργάνωσε στην Ατσική το Κέντρο Κοινότητας – Παράρτημα Ρομά Δήμου Λήμνου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ατσικής «Άγιος Ερμόλαος», με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των δημοτών μας για καίρια ζητήματα που σχετίζονται με τα παιδιά και απασχολούν τους ενήλικες.

Υπενθυμίζεται ότι η δράση «Σχολές Γονέων» οργανώθηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Νοέμβριο στη Μύρινα και έτυχε θερμής ανταπόκρισης από τους κατοίκους του νησιού. Αυτή τη φορά το Κέντρο Κοινότητας βρέθηκε στην κεντρική Λήμνο μετά από πρόσκληση του πρόεδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Ατσικής κ. Γιώργου Κωμάκη. Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο, 1-2 Απριλίου 2023, στον χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου. Οι θεματικές ενότητες που συζητήθηκαν ήταν η «Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση στην Προσχολική Ηλικία» καθώς και η «Διαχείριση της Εφηβικής Παραβατικότητας» με εισηγήτριες την Ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας Πηνελόπη Μαρκάκη, την Κοινωνική Λειτουργό και την Παιδαγωγό του Κέντρου, Μαρία Αδαμάκη και Βιργινία Καρβέλλη.

Το Κέντρο Κοινότητας – Παράρτημα Ρομά Δήμου Λήμνου επιθυμεί να εκφράσει θερμές ευχαριστίες προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Ατσικής και ιδιαίτερα στον πρόεδρο, κ. Κωμάκη, τόσο για την πρόκληση όσο και για τη ζεστή φιλοξενία. Τέλος, τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας ευχαριστούν όλους τους συμμετέχοντες στη δράση, οι οποίοι έδωσαν το «παρών» και αντάλλαξαν μαζί τους απόψεις για ζητήματα που άπτονται του γονεϊκού τους ρόλου και τους προβληματίζουν.

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button