Απόψεις

Ολυμπιακοί αγώνες τον Αύγουστο στο Τόκυο

Ολυμπιακοί αγώνες τον Αύγουστο στο Τόκυο

Είχαν προγραμματιστεί να γίνουν πέρσι, το 2020, αλλά αναβλήθηκαν για φέτος. Οι διοργανωτές δήλωσαν σήμερα ότι η Λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας θα ξεκινήσει στις 25 Μαρτίου από το J-Village στη Φουκουσίμα, όπως είχε προγραμματιστεί, θέτοντας σε αντίστροφη μέτρηση την έναρξη των Αγώνων τέσσερις μήνες αργότερα, καθώς συνεχίζουν να εργάζονται για τα μέτρα αντιμετώπισης της COVID-19. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου και οι Παραολυμπιακοί από 24 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου.

Η τελετή και το πρώτο τμήμα της Λαμπαδηδρομίας την πρώτη ημέρα δεν θα είναι ανοιχτά στο κοινό, καθώς οι διοργανωτές, μειώνουν τον αριθμό των συμμετεχόντων και απλοποιούν το πρόγραμμα για να αποτρέψουν την εξάπλωση του κοροναϊού, όπως αναφέρεται σχετική ανακοίνωση.
Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Επιτροπή δεσμεύεται να διασφαλίσει την ασφάλεια της Λαμπαδηδρομίας της Ολυμπιακής Φλόγας του Τόκιο 2020, λαμβάνοντας μετρα για την πρόληψη της εξάπλωσης λοιμώξεων μεταξύ των θεατών, των λαμπαδηδρόμων, του προσωπικού και άλλων συμμετεχόντων, καθώς και των κατοίκων της περιοχής».

Η Λαμπαδηδρομία έχει προγραμματιστεί εδώ και πολύ καιρό να ξεκινήσει στις 25 Μαρτίου, αλλά παρ’ όλα αυτά είναι ένα σημαντικό ορόσημο μετά την αναβολή των Αγώνων πέρυσι και έπειτα από εικασίες σχετικά με το αν θα πρέπει να αναβληθούν ξανά ή ακόμη και να ακυρωθούν λόγω της πανδημίας.
Οι διοργανωτές του Τόκιο δήλωσαν επίσης ότι θέλουν να αποφασίσουν πριν από την έναρξη της Λαμπαδηδρομίας εάν θα επιτρέψουν την παρουσία ξένων φιλάθλων στη χώρα εν μέσω φόβων για επανεμφάνιση μολύνσεων από τον κορωνοϊό.

Τα μέλη της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών της Ιαπωνίας θα χρησιμοποιήσουν την Ολυμπιακή Φλόγα για να ανάψουν τη δάδα για να ξεκινήσει επίσημα η Λαμπαδηδρομία από το J-Village
Η εγκατάσταση αυτή επιλέχθηκε ως σημείο εκκίνησης της διαδρομίας των 121 ημερών, επειδή αποτελεί σύμβολο της ανοικοδόμησης της Ιαπωνίας μετά τον σεισμό και το τσουνάμι του 2011.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button