Λήμνος

ΟΤΑΝ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΟΤΑΝ ΜΕ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΚΑΙ "ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ" !

 Η ανάρτηση και η φωτογραφία  είναι του Σταύρου Τραγάρα! Το πιο βασικό,  το μοναδικό θα λεγαμε,  εορταστικό στοιχείο  της 25ης Μαρτίου, ήταν οι σχολικές  γιορτές και στη Μύρινα ήταν και η παρέλαση. Όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες των Δημοτικών είχαν ένα ποίημα και υπήρχαν και τα θεατρικά σκετς που τη 10ετια του 1960  τα λέγαμε “διάλογο” !

Στο Γυμνάσιο οι παραστάσεις ήταν πολύ επιμελημένες, σκηνικά, ενδυματολογικά  και σε διανομή των ρόλων.

Οι τρεις αίθουσες του πάνω  ορόφου του Γυμνασίου χώριζαν μεταξύ τους  από ξύλινες πτυσσόμενες πόρτες και έτσι στις Γιορτές οι αίθουσες ενωνόταν σε μια αίθουσα με τη σκηνή στην άκρη προς  τη Βόρεια πλευρά, η οποία σκηνή είχε και υποβολείο…  Δηλαδή μια κρύπτη στο πάτωμα της  σκηνής  μέσα απο την οποία κάποιος (ταλαντούχος από τα  μαθήματα)  μαθητής βοηθούσε αυτούς που ξεχνούσαν τα λόγια τους.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΡΑΓΑΡΑΣ: Γυμνάσιο Λήμνου, 23/3/1971
Θεατρική παράσταση “ΣΟΥΛΙ”
Ο γενειοφόρος αριστερά, η αφεντιά μου. Είχα ένα μικρό ρολάκι. Δεξιά στην άκρη, Χρύσα Βαρύτη. Βοηθήστε λίγο για να θυμηθούμε τους δυο στο κέντρο (Ανδρέας Χατζηχρήστος, τον θυμήθηκε ο Δημήτρης Στέφος). Στη δεύτερη φωτογραφία, όλος ο θίασος σε μια αναμνηστική φωτογραφία, μαζί με τους υπεύθυνους καθηγητές. Πρωταγωνιστής στο έργο, στο ρόλο του Αλήπασα, ο Τάκης Αχιλαδέλλης.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button