ΑνακοινώσειςΕπιλεγμένα

Παγκοσμια διαδικτυακή συνάντηση, με το ΓΕΛ Μουδρου μέσα ! Πλούσιο φωτογραφικό υλικό !

Campus UNESCO “Femmes pour la science”

Την Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023, το Γενικό Λύκειο Μούδρου, σχολείο-μέλος του Δικτύου Συνδεδεμένων Σχολείων ASPnet της UNESCO, συμμετείχε στην παγκόσμια διαδικτυακή συνάντηση  6 σχολείων από όλον τον κόσμο, με θέμα : «Femmes pour la science» (Γυναίκες υπέρ της επιστήμης).

Τα σχολεία συμμετοχής προέρχονταν από το Μονπελιέ της Γαλλία, την Τενερίφη της Ισπανίας, το Ανταναναρίβο της Μαγαδασκάρης, το Ζάγκρεμπ της Κροατίας, το Libreville- Gabon και την Ελλάδα εκπροσωπούσε το  Γενικό Λύκειο Μούδρου.

Στο campus της συνάντησης, τρείς διακεκριμένες γυναίκες επιστήμονες-ομιλήτριες της UNESCO, συζήτησαν με τους μαθητές/τριες για την επαγγελματική τους πορεία και το ρόλο τους ως γυναίκες στους τομείς της βιοποικιλότητας και των ωκεανών.

Στόχος δεν ήταν μόνο να τονιστεί ο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζουν οι γυναίκες στους επιστημονικούς τομείς, αλλά και να αναδειχθούν πρωτοβουλίες, ώστε να επιτευχθεί η ισότητα των φύλων στην επιστήμη, η ενθάρρυνση της συµµετοχής των γυναικών στην επιστημονική σταδιοδρομία και έρευνα, οι δυνατότητες καριέρας που μπορούν να επιτύχουν οι νέες γυναίκες, αλλά και να ενισχυθεί η εκπροσώπηση των γυναικών, όχι μόνο στο πεδίο της έρευνας, αλλά και στα όργανα λήψης αποφάσεων-φορέων που διαμορφώνουν τις πολιτικές επιστήμης και την ανάπτυξη της τεχνολογίας σε όλο τον κόσμο.

Από το Γενικό Λύκειο Μούδρου συμμετείχαν οι μαθήτριες της Α΄ και Β΄ τάξης, Χαβιά Ασπασία και Κουκουλίθρα Ειρήνη, η Δ/ντρια του σχολείου και υπεύθυνη του Δικτύου Aspnet Unesco, κα Παπαπαναγιώτου Μαρία και η εκπ/κος Γαλλικής Γλώσσας, Τσάκου Ευαγγελία.

Οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις στους ομιλητές της UNESCO, χρησιμοποιώντας την γαλλική γλώσσα και να αλληλεπιδράσουν.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button