Περιοδικό

Παγκόσμιος ημέρα ζώων : “Να πω δυό λόγια παραπάνω ;

Γράφει: η Βαρβαρα Βαγιακου Βλαχοπουλου

Παγκόσμιος ημέρα ζώων η σημερινή. Να πω δυο λόγια παραπάνω;

Έζησα και ζω μέσα σε μια οικογένεια ασκούντων κτηνιάτρων. Θα μπορούσα να γράψω έναν ολόκληρο τόμο συγκλονιστικών περιστατικών φιλοζωϊας που είδα, άκουσα,ένιωσα.

Τα ζώα είναι καλόψυχα και εκπαιδεύσιμα. Οι άνθρωποι είναι σκληροί και ανεπίδεκτοι μαθήσεως.

Θα μου πείτε διδάσκεται η φιλοζωϊα; Όχι.Διδάσκεται όμως η πολιτισμένη συμπεριφορά έναντι ενός ζωντανού που ο Θεός το έβαλε δίπλα στον άνθρωπο για επιβίωση και συμβίωση. Δε θα πάω στην Παλαιά διαθήκη και την εποχή του Νώε. Θα σταθώ στις πρόσφατες θεομηνίες, πυρκαγιές, πλημμύρες. Πόσος πόνος για τους ανθρώπους μας! Πόσος πόνος των ανθρώπων αυτών για τα ζωντανά τους. Χάσαμε την περιουσία μας έλεγαν και εννοούσαν σπίτια και ζωντανά. Κάντε τους συνειρμούς σας. Κανένα διακριτό όριο μεταξύ επιβίωσης και συμβίωσης. Ωστόσο ας σταθούμε στα αδέσποτα που στην πατρίδα μας καθορίζουν πια το μέτρο του πολιτισμού μας. Θεσπίζουμε νόμους για τα αυτονόητα. Επιβάλλουμε τεράστια πρόστιμα για να συνετίσουμε τη βαρβαρότητα και να επιβάλουμε τον πολιτισμό. Δεν το κατακρίνω. Επικροτώ τον βούρδουλα χωρίς να αποδέχομαι την κατρακύλα. Τιμωρούμε δια νόμου αυτούς που επιμελώς αποφεύγω να ονομάσω συνανθρώπους γιατί εκπίπτουν του ανθρωπισμού και της ευσυναίσθησης και πετούν στους κουβάδες νεογέννητα ζωντανά. Τριάντα χρόνια μέσα στα οικογενειακά ιατρεία, είχα διαπιστώσει ΤΟΤΕ τη διαφορά μεταξύ πολιτισμού και νεοπλουτισμού. Όλοι οι άνθρωποι των γραμμάτων, δεν αναφέρω ονόματα για λόγους σεβασμού, είχαν δίπλα τους αδέσποτα κι όλοι οι «νεόπλουτοι» ακριβοπληρωμένα καθαρόαιμα με πετιγκρί. Με ενοχλούσε αυτό. Το σταματώ εδώ γιατί θεωρώ πως το βήμα από το ΤΟΤΕ ως τα τώρα έγινε και είναι μεγάλο. Ωστόσο τα αδέσποτα στη χώρα μας είναι ακόμα πληγή και μας κάνει να εκπίπτουμε του πολιτισμού. Οι πολιτισμένες κοινωνίες δεν έχουν αδέσποτα γιατί τα δεσποτισμένα στειρώνονται. Γιατί το δεσποτισμένο είναι μέλος της οικογένειας και δεν εγκαταλείπετε στους δρόμους όταν το βαρεθούμε. Όταν προβούμε στην υιοθεσία ενός παιδιού, μας κοσκινίζει η πολιτεία. Όταν « υιοθετήσουμε ένα ζωάκι ας κοσκινίσουμε οι ίδιοι το μερίδιο της αγάπης που μπορούμε να του δώσουμε. Τα αδέσποτα δαγκώνουν γιατί τα απορρίπτουμε.Το χάδι και το φαγητό δεν είναι προνόμιο,είναι δικαίωμα. Η φιλοζωΐα είναι το αυτονόητο που το «πετάξαμε» στη προαίρεση. Στο ο,τι ευαρεστείστε. Διδάξαμε πολιτισμό στους λαούς και απορρίψαμε το δίδαγμα. Τα ζώα ανήκουν στο ίδιο βασίλειο που ο θεός δημιούργησε για όλα τα ζωντανά. Και τον άνθρωπο αν τον κλωτσήσεις θα σε δαγκώσει. Και τον άνθρωπο αν τον απορρίψεις θα εκπέσει και θα εκδικηθεί. Άνθρωπος που δεν αγαπά τα ζώα, υποκρίνεται πως αγαπά τον συνάνθρωπό του. Η αγάπη είναι έννοια.🐸 Καλλημέρα…

LimnosNea.gr : Η Φωτογραφία  ειναι από ένα σκύλο τον Αργό  που τον είχα 15 χρόνια ενω τον πηρα κουταβι στο σταθμό για να τον δώσω…  Είναι να μην έρθεις σε επαφη … μετά απο λίγες μέρες τον αγαπάς και δεν τον  δινεις !

Λένε οτι  σκύλος παίρνει τα χούγια του αφεντικού, Ισχύει ! Στο κολύμπι, σίγουρα….

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button