ΕπιλεγμέναΠεριοδικό

Παναγ. Βεργος: Για τη Δάφνη (Σβέρδια), το Χωριό του !

Παναγ. Βεργος, για τη Δάφνη (Σβέρδια) το Χωριό του !

Του Παναγιώτη Σφυρή

Η Δάφνη (Σβέρδια) είχε την τύχη να έχει ένα μεγάλο ευεργέτη ,για να θυμόμαστε και να τιμούμε τους αληθινά αξιότιμους.
Δωρεά του εις ΗΠΑ μετανάστη Παναγιώτη Βέργου και δωρεές πολλών ομογενών μας που μετέφερε στη Λήμνο με μεγάλη ευθύνη, κτίστηκε το 1951 ένα όμορφο κτίριο, με ξενώνα για την διαμονή του Ιερέα και του δασκάλου, γραφείο για τον πρόεδρο της κοινότητας και για το Γιατρό .
Αγόρασε και δώρισε στο σχολείο ένα μεγάλο οικόπεδο(τον μπαχτσέ του Επαμεινώνδα) ,μετά από ανάπλαση έγινε διεύρυνση της πολύ μικρής αυλής του σχολείου, χρηματοδότησε συσσίτια για τους μαθητές, έστελνε από την Αμερική γραφική ύλη και παιχνίδια για όλους.
Ανακαίνισε το 1955 την παλιά βρύση του χωριού
Ευεργέτησε πολλούς με διαφορετικούς τρόπους σε όλο το χωριό
Μαζί με τη δική του ψυχή ας αναπαύσει και τις ψυχές όλων των συγχωριανών μας που βοήθησαν ο καθένας τους με όποιον τρόπο μπορούσε το χωριό μας, και σε όσους ευεργέτησαν την Λήμνο
Ένα δυνατό παράδειγμα προσφοράς, που μπορούν να ακολουθήσουν και σήμερα με πνεύμα προσφοράς και συλλογικότητας, που οι παλιότεροι στο νησί είχαν εντός τους, όπως αποδεικνύεται από τις ίδιες τις πράξεις τους.
Το κοινοτικό γραφείο και τα δωμάτια του ξενώνα, λίγες μέρες πριν το πανηγύρι της 1ης Νοεμβρίου του 2017, με κοινή πρωτοβουλία του πολιτιστικού συλλόγου « Αγιοι Ανάργυροι» και ομάδας εθελοντών, καθάρισαν και έβαψαν το κτίριο-δωρεά.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button