ΕπίκαιραΕπιλεγμένα

Παραλίγο μεγάλη ζημιά στη Λημνο, με τον Κορονοϊό…

Χάρη στην επιμονή κάποιων  γλιτώσαμε απο μια δύσκολη κατάσταση,  την  πολύ πιθανή  διάδοση του κορονοϊού σε όλη τη Λήμνο,  μέσω των μαθητών και των εκπαιδευτικών του Ειδικού  Σχολείου Καλλιθέας…

Το Σχολείο αυτό άρχισε τα μαθήματα με καθυστέρηση  14 ημερών από τη στιγμή που δυο δασκάλες  λίγο πριν την  κανονική έναρξη 14/9  βρέθηκαν θετικές στον Κορονοϊο.

Μετά 14 μέρες θα ξεκινούσαν τα μαθήματα του Ειδικού Σχολείου με τις δασκάλες παρούσες , μετά την καραντίνα των 14 ήμερων και αφού,  σύμφωνα με   το Πρωτόκολλο,  θα έκαναν δυο τεστ επιβεβαίωσης της αποθεραπείας τους.

Ομως οι Γιατροί,  οι οποίοι  έχουν την υπευθυνότητα τέτοιων περιπτώσεων,  θεώρησαν  τα τεστ αυτά ως περιττά,  μετά την 14ημερη καραντίνα,   και έστελναν τις δασκάλες να αναλάβουν την εργασία τους  από τη Δευτέρα 28/9,  που άρχιζε το Σχολείο.

Εκεί αντέδρασαν η διευθύντρια του Ειδικού Σχολείο και ο  Πρόεδρος της Κοινότητας  Καλλιθέας,   ο οποίος  είναι και Πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Ειδικά Ανάγκες με τον τιτλο ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, Παλ. Κυριαζής.

Ο τελευταίος, με  τηλεφωνήματα στον Έπαρχο , στο Δήμαρχο και  στον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου ζητούσε να γίνουν τα  τεστ και μετά από αυτή την επίμονη προσπάθεια του  τα τεστ έγιναν  και βρεθήκαν και οι δυο δασκάλες ΘΕΤΙΚΕΣ  στον Κορονοϊό. Παρά την παρέλευση 14 ημερών  δεν είχαν ιαθεί και έπρεπε αντί να πάνε στο Σχολείο να παραμείνουν κι άλλο σε καραντίνα.  Ετσι  το Σχολείο ξεκινησε χωρίς αυτές…

Καταλαβαίνετε, λοιπόν,  τι πήγε να γίνει…  Η μετάδοση στους μαθητές του Σχολείου αυτού ήταν  βέβαιη και  η διασπορά των κρουσμάτων σε όλη τη Λήμνο και σε ένα ευρύ φάσμα του πληθυσμού ήταν το λογικό επακόλουθο. Από αυτό γλιτώσαμε …

Η  Φωτογραφία ειναι από τον Αγιασμό και την Έναρξη των μαθημάτων στο Ειδικο Σχολείο Καλλιθέας με παρόντες τους μαθητές και συγγενείς αιτών.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button