ΕπίκαιραΕπιλεγμένα

Πληθαίνουν οι Αντιδράσεις για την ακύρωση της παράστασης στο Ρωμανού. Η σειρα του ΜΕΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΜΕΑΣ ΛΗΜΝΟΣ  9/8/20

Με αφορμή την ακύρωση της παράστασης «Μετανοείτε» από την θεατρική κολεκτίβα «Τσιριτσάντσουλες», ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος
«ΛΗΜΝΟΣ» (Μ.Ε.Α.Σ. «ΛΗΜΝΟΣ») κρίνει σκόπιμη την παρακάτω τοποθέτηση, η οποία γίνεται μετά από απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου.

Ο Μ.Ε.Α.Σ Λήμνος, μετρά 42 χρόνια λειτουργίας, έχοντας μια μακρά δραστηριότητα στα θεατρικά δρώμενα στο νησί της Λήμνου και λειτουργώντας ως φορέας πολιτισμού, μέσα από τα διάφορα τμήματα του (θέατρο, σκάκι, παραδοσιακοί χοροί και ραδιοφωνο). Γνωρίζει το έργο της θεατρικής κολεκτίβας «Τσιριτσάντσουλες», η οποία στο παρελθόν έχει ανεβάσει παράστασή της στη Λήμνο, χωρίς αντίτιμου εισιτηρίου, όπως άλλωστε έχει ως πάγια τακτική της.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, τάσσεται υπέρ της ελευθερίας έκφρασης του λόγου όπως αυτή κατοχυρώνεται συνταγματικά.

Η κάθε μορφής λογοκρισία, εκτός από δομές και μορφώματα που απειλούν το ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα, είναι κατακριτέα από όπου και αν προέρχεται. Η επιστροφή σε τέτοιου είδους πρακτικές ακυρώνει κάθε ανθρώπινο αγώνα για ελεύθερη έκφραση σε προσωπικό αλλά και συλλογικό επίπεδο. Η ελευθερία στην τέχνη και το λόγο πρέπει να προστατεύονται, ως οχήματα έκφρασης, από τις πολιτειακές αρχές αλλά και από τον κάθε πολίτη ξεχωριστά.

Ως εκ τούτου ο Μ.Ε.Α.Σ Λήμνος καταδικάζει οποιαδήποτε μορφή λογοκρισίας ως προς το περιεχόμενο της κάθε μορφής τέχνης και στηρίζει την προάσπιση της διάδοσης πολιτισμού. Προς ενίσχυση της δήλωσης μας, θα απέχουμε και από το οποιοδήποτε παρασκήνιο δημιουργήθηκε γύρω από την επικείμενη παράσταση.

Το ΔΣ του Μ.Ε.Α.Σ «Λήμνος»

Στη Φωτογραφία μια  απο τις πάμπολλες θεατρικές παραστάσεις του ΜΕΑΣ ΛΗΜΝΟΣ, με τον χαρακτηριστικό  τίτλο: Κεκλεισμένων των Θυρών !

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button