Απόψεις

Πολίτες της Λημνου στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Ποιοι Υπογράφουν το κείμενο

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟΝ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.

Κείμενο υποστήριξης στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου υπογράφουν συμπολίτες μας που διαμένουν ή έχουν καταγωγή από το νησί μας, που δραστηριοποιούνται ή έχουν δραστηριοποιηθεί και που συνεισφέρουν ή έχουν συνεισφέρει στον χώρο της Επιστήμης & Τεχνολογίας, της Υγείας, της Εκπαίδευσης, του Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στον συνδικαλιστικό και επαγγελματικό χώρο κ.α.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟΝ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.

Η χώρα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Σε λίγες μέρες οι πολίτες θα κληθούν να πάρουν μια ώριμη απόφαση που θα καθορίσει το μέλλον της χώρας και την καθημερινότητά μας για τα επόμενα χρόνια.

Μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης από την ΝΔ έχουμε διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, οι αυξήσεις του κατώτατου μισθού εξανεμίζονται από τον πληθωρισμό ενώ αγρότες και οι κτηνοτρόφοι συμπιέζονται από το υπερβολικά αυξημένο κόστος παραγωγής.

Ταυτόχρονα οι πλειστηριασμοί α΄κατοικίας δημιουργούν ένα πλαίσιο καταστροφής δεκάδων χιλιάδων προσώπων και νοικοκυριών, κυριαρχεί η αδιαφάνεια στη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών ενώ παράλληλα παραχωρείται στον ιδιωτικό τομέα το κοινωνικό κράτος, η Υγεία, η Παιδεία, η Ενέργεια, αλλά και ζωτικοί για την εθνική οικονομία φυσικοί πόροι όπως το νερό, το φυσικό περιβάλλον κλπ.

Αυτό που χρειαζόμαστε δεν είναι μια διαφορετική διαχείριση, αλλά διαφορετική στρατηγική. Να δοθεί νέα προοπτική στην οικονομία με επικέντρωση στο ανθρώπινο δυναμικό.

Απαιτείται η ανασυγκρότηση του παραγωγικού και αναπτυξιακού μοντέλου, η ενίσχυση του εισοδήματος, η θωράκιση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών,  η προστασία των εργαζομένων και της εργασίας, η δημιουργία ενός νέου ισχυρού ΕΣΥ, η ενίσχυση της δημόσιας παιδείας, η δημιουργία συνθηκών ασφάλειας για όλους με ισχυρή κοινωνική προστασία, η εγγύηση του δικαιώματος σε αξιοπρεπή στέγη, η προστασία της πρώτης κατοικίας.

Οι υπογράφοντες αυτή τη δήλωση θεωρούμε εντελώς απαραίτητο να σταματήσει η διολίσθηση της πατρίδας μας που παρατηρείται σε όλους τους οικονομικούς και κοινωνικούς τομείς. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με ανθρώπους που έχουν ιδέες, σχέδιο και προτάσεις και ταυτόχρονα τη  γνώση, την ακεραιότητα και την αφοσίωση για να τις υλοποιήσουν.

Και για να πραγματοποιηθούν αυτά, στις 25 Ιουνίου υποστηρίζουμε ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία.

ΑΓΓΟΥΡΙΔΑΚΗΣ ΧΑΡΗΣ, Ελεύθερος Επαγγελματίας

 

ΒΕΡΟΥΤΣΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, Εικονογράφος

ΓΙΟΚΑΡΙΝΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ, Θεολόγος, Εκπαιδευτικός Β’θμιας Εκπαίδευσης

ΚΑΚΑΡΝΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, π. Πρόεδρος Παλλημνιακού Ταμείου

ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, Ψυχίατρος, Πρόεδρος Ένωσης Γιατρών ΓΝ-ΚΥ Λήμνου, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ)

ΚΟΤΣΑΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, τ. Συντονιστής Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής Νοσοκομείου Αγία  Όλγα, Διδάκτωρ  της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου  Αθηνών.

KATΣΙΟΥΡΑΣ- ΣΤΕΦΑΝΙΔΑΚΗΣ ΜΑΡΙΟΣ, πτυχιούχος Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών  Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

ΛΥΤΣΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, συνταξιούχος ΟΤΕ

ΜΟΝΟΚΡΟΥΣΟΣ ΘΟΔΩΡΟΣ, Οικονομολόγος, π. Αναπληρωτής Διοικητής Γ.Ν.-Κ.Υ. Λήμνου.

 

ΜΟΝΟΚΡΟΥΣΟΣ ΝΙΚΟΣ, Υποψήφιος Διδάκτωρ Αεροδιαστημικής Μηχανικής, Πανεπιστήμιο Cranfield

 

ΠΛΑΦΑΔΕΛΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, Συνταξιούχος ΔΕΗ, Αυτοδιοικητικός.

 

ΠΟΡΙΑΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, π. Πρόεδρος Συλλόγου Μελισσοκόμων, Αυτοδιοικητικός.

 

ΣΑΚΑΛΗΣ ΣΤΡΑΤΗΣ, συνταξιούχος, π. Επαρχιακός Σύμβουλος

 

ΣΤΕΦΑΝΙΔΑΚΗ ΦΩΤΕΙΝΗ, π. Αντιπρόεδρος Εμπορικού Επιμελητηρίου Λέσβου, Εμπορικού Συλλόγου Λήμνου, Αυτοδιοικητικός

 

ΣΦΟΥΝΗΣ ΘΩΜΑΣ, Εικαστικός

 

ΤΣΙΜΟΥΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, Καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο

 

ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ, Επιπλοποιός, Αμπελουργός, Δύτης

 

ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΑΚΗ-ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΥ ΓΙΑΝΝΑ, Φυσικός

 

ΧΑΤΖΗΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, Οικονομολόγος, π. Δήμαρχος Λήμνου

 

ΧΑΨΗ ΣΟΦΗ, Άνεργη

 

ΧΛΕΤΣΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, Ελεύθερη Επαγγελματίας

 

ΧΟΥΛΗ ΠΑΤΡΑ, π. Αντιπρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Λήμνου.

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button