Επίκαιρα

Πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες το Πάσχα – Τι προτείνει η Δ.Ι.Σ.

Πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες το Πάσχα – Τι προτείνει η Δ.Ι.Σ.

Επιμέλεια Θ. Δημητριάδη

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση γι’ αυτό το θέμα. Θέλει άνοιγμα και λειτουργία όλων των ναών και των μοναστηριών τις μέρες του Πάσχα. Αυτό αποφάσισε ύστερα από σύσκεψη ύστερα από τηλεδιάσκεψη δύο ημερών υπό την Προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση

«Η ΔΙΣ αποφάσισε την συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, ως προς την εξεύρεση της καλύτερης λύσης για την λειτουργία όλων των Ιερών Ναών και των Ιερών Μονών, ιδιαιτέρως κατά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος καθώς και της Διακαινησίμου, τηρουμένων των απαραιτήτων υγειονομικών μέτρων».

Η Εκκλησία αναζητεί τον ασφαλέστερο τρόπο και με βάση τους υγειονομικούς κανόνες να λειτουργήσουν οι ναοί την Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς κρίνεται ότι αφού είναι εφικτό να ανοίγει το λιανεμπόριο υπό κάποιους όρους, μπορούν και οι ναοί με συγκεκριμένο αριθμό ατόμων ανά τετραγωνικό μέτρο. να λειτουργήσουν το Πάσχα.

Επιπλέον η ΔΙΣ ενέκρινε αποσπάσεις κληρικών, ασχολήθηκε με θέματα Ιερών Μητροπόλεων, Συνοδικών Επιτροπών και με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Τέλος, η ΔΙΣ αποφάσισε να  συνέλθει εκ νέου για τον μήνα Απρίλιο, την εβδομάδα προ της Κυριακής των Βαΐων.
(Πηγή: Ολύμπιο Βήμα)

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button