Απόψεις

Προσφυγικές ροές και στη Λήμνο;

Τα 62 ατομα που εφθασαν το πρωι  (24/9/19) στην  Πλακα  με ένα πολύ επικίνδυνο ταξίδι με 2 φουσκωτές  βάρκες, μεταφέρθηκαν στο Λιμάνι Μυρινας για να αποσταλούν με το πρώτο πλοιο της Γραμμής στη Μυτιλήνη…   Αυτό θα συμβεί την Πέμπτη και αυτές τις δυο μέρες θα διαμείνουν παστωμένοι  στην αίθουσα αναμονής οι  Γυναικες και τα  Παιδιά και σε ένα κοντένεϊρ  οι Άντρες.

Η  σίτιση τους θα γίνει απο κέτερινγκ, άλλα τα  έξοδα για τα εισιτήρια του Ταξιδιού προς Μυτιλήνη δεν έχουν εξασφαλιστεί ακόμη. Την προηγούμενη φόρα  για ανάλογη περίπτωση 30 ατόμων τα εξοδα των εισιτήριων ανέλαβε ο Δήμος Λημνου, ενώ κάποιοι απ τα άτομα που μετακινούνται έχουν την οικονομική ευχέρεια και πληρώνουν οι ίδιοι τα εισιτήρια τους.

Το ζήτημα που υπάρχει πια καθώς το τελευταίο διάστημα  είχαμε 3 περιπτώσεις  τέτοιων αφίξεων  είναι αν αυτή η οδός  απο Τουρκία προς Λήμνο (Πλάκα) θα πάρει  μια μόνιμη  μορφή συνεχών αφίξεων.

Κατά δήλωση των αφιχθέντων ξεκινούν από τα παράλια της Τουρκίας και έρχονται στη Λήμνο με ταξίδι διάρκειας  7, 8 ωρών, δηλαδή με ταχύτητα 5 μίλια των ώρα, που δίνει η εξωλέμβια  μηχανή των υπερφορτωμένο  φουσκωτων σκαφων.

Αυτή η διαδρομή των 35 Μιλίων σε ανοιχτή θάλασσα αποκλείεται να πάρει μαζική  μορφή. Είναι πολύ επικίνδυνο και δαπανηρό ταξίδι και θα θρηνήσουμε θύματα αν συνεχιστεί…

Αν  όμως η αναχώρηση γίνεται απο την Ιμβρο,  με την ανοχή των Τουρκικών αρχών,  τότε τα 12 μίλια της διαδρομής αυτής και με το Φανάρι της Πλάκας να τους δείχνει το δρόμο,  τότε θα έχουμε μια  ροη πολύ ταχτικών ίσως και καθημερινών αφίξεων,  αν ο καιρός είναι καλός.

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button