Λήμνος

Ρίγανη Λημνου ! Είναι, λέει (και το αποδεικνύει), ιδιαίτερη !

Μιλώντας σήμερα 13/1/21  με τον Επιστημονικό Υπεύθυνο του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Λημνου, Δρ. Αλέξανδρο Παπαχριστοφόρου για τη σπουδαία διεθνή διάκριση του Μελιού του Συνεταιρισμού:  ΛΗΜΝΙΑ ΓΗ, μάθαμε και μια  άλλη σπουδαία είδηση για  τη χλωρίδα της Λήμνου.

Ο κ. Παπαχριστοφόρου έχει προχωρήσει μια επιστημονική εργασία,  που σύντομα θα δημοσιεύει,  και αφορά κάποια φυτά της Λήμνου και ειδικά την Ρίγανη.

Η Ρίγανη της Λήμνου,  μας  είπε, ξεπερνά κατά πολύ   τα συνηθισμένα χαρακτηριστικά της Ρίγανης άλλων περιοχών και  έχει άλλες εντελώς ιδιαίτερες ιδιότητες!

Τα στοιχεία της εργασίας του , απο ο,τι καταλάβαμε, φέρνουν ψηλά  ένα ακομη προϊόν της Λήμνου,  εντελώς ιδιαίτερο,  το οποίο μπορεί να  γίνει εμπορεύσιμο και ασυναγώνιστο. Περιμένουμε τη δημοσίευση της εργασίας του πάνω στην οποία μπορεί να “πατήσει” μια εκτεταμένη παραγωγή της Ρίγανης και όχι μόνο ως καρύκευμα φαγητών.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button